Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Altijd een goed verzorgde baard

 

Het is lang niet altijd vanzelfsprekend, dat je goed weet hoe je je baard goed moet verzorgen. Het is mogelijk dat je je baard verzorgen lastiger vindt dan je had gedacht. Heb je een baard en wil je dat je goed verzorgt voor de dag komt? Check dan deze tips voor een verzorgde baard.

 

Ga naar een barbier

 

Tuurlijk zijn er gewone kappers, maar voor een mooie baard is een specialist natuurlijk het beste. Een goede barbier zal het onderste uit de kan halen, om jouw baard mooi tot zijn recht te laten halen. Ga dus regelmatig naar een goede barbier.

 

De basis van een goede baardverzorging

 

De basis van een goede baardverzorging kun je verdelen in drie belangrijke punten:

 

  • Reinigen.
  • Onderhoud.
  • Verzorgen en stylen.

 

Baard reinigen

 

Het advies is om je baard te wassen met een baardshampoo. Het verschil met de meeste gewone haar shampoo is dat deze bijzonder geschikt is voor een gevoelige huid. Deze shampoo is namelijk heel erg mild. Daardoor krijg je minder snel last van een droge huid. Was je baard niet te veel, twee keer per week is meer dan genoeg.

 

Trimmer, baardschaartje, een scheermes en scheerzeep

 

Je baard onderhoud je met deze vier elementen. De lange stukken kun je met het baardschaartje knippen. Dit geeft je de kans om de baard goed te modelleren. De trimmer is zeer geschikt voor een gelijkmatige hoogte van de haren. Het mesje en de scheerzeep is natuurlijk voor de plekken waar je geen beharing wil, denk hierbij aan de wangen maar ook bijvoorbeeld aan de nek. Als je dit laat staan, zien veel mensen dit vaak als onverzorgd. Gebruik je geen scheerzeep? Dan gaat het scheren niet goed. Je huid wordt dan snel rood en er ontstaat al snel irritatie. Gebruik dus ook scheerzeep.

 

Verzorgen en stylen met baardolie

 

Met baardolie voorkom je dat je baard droog is. Met een paar druppels baardolie heb je al genoeg. Die baardolie kun je vervolgens verdelen over de baard met een baardborstel. Voor het modelleren van de baard kun je wax gebruiken. Ook de wax kun je met een baardborstel verdelen.

 

https://www.mijnbaard.nl/scheren/scheerzeep