Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Velux dakramen

Dat je bij dakramen direct aan Velux denkt, is niet gek. Velux is namelijk al ruim dertig jaar bezig met zich richten op het maken van dakramen. Velux dakramen zijn erg geliefd, omdat ze stevig en praktisch zijn. Ze zijn bestand tegen de jaren en dat is wat je wil van je ramen. Want dakramen voor schuine daken zijn niet altijd even fijn.

Vaak zijn ruimtes met schuine daken vrij donker. Dan wil je dakramen die veel licht binnenlaten. Velux helpt daarbij. Inmiddels zijn er een hoop varianten van de Velux dakramen op de markt gebracht. Zo kies je de toepassing die bij jouw wensen past.

Standaardramen

Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een Velux tuimelvenster dakraam. Dit is de klassieker onder de Velux dakramen. Een nieuwere variant daarop is het uitzettuimelvenster. Het klassieke tuimelvenster opent door het raam naar binnen te kantelen. Het uitzettuimelvenster daarentegen draait open naar buiten.

Je houdt dus binnen je ruimte over. Het is ook mogelijk om je Velux dakraam met elektrische bediening te kiezen. Je kunt dan van afstand je raam openen en sluiten. Dit gaat met een elektrisch systeem, dat je ook op zonne-energie kunt laten werken.

Uitgebreidere varianten

Wie meer wil dan één raam heeft ook genoeg opties in de Velux dakramen. Er is bijvoorbeeld een dakterrasvenster. Daarmee heb je een raam in je schuine dak, maar ook toegang tot je dak met een soort deurtje daaronder, ook van glas. Of maak een geïmproviseerd balkon zonder dat je echt een balkon hebt met het balkonvenster. Daarnaast zijn er nog 2-in-1 en 3-in-1 Velux dakramen of het daglichtsysteem van Velux.