Pass 4 Sure
Image default
Sport

Goed sporthorloge kopen

Een sporthorloge kopen is tegenwoordig nog niet zo eenvoudig meer. Er is veel aanbod en we kunnen kiezen uit verschillende soorten van sporthorloges. Zo zijn er de activity trackers, stappentellers en sporthorloges. Maar dan heb je ook nog enorm veel mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat moet je nu precies kiezen en waar moet je op letten bij de aanschaf van een goed sporthorloge? Zijn die sporthorloges niet allemaal hetzelfde? En waar ga je nu zo een sporthorloge kopen? Allemaal vragen die het net eenvoudig maken om een keuze te maken dus laten we maar eens beginnen om je verder te helpen.

Bepaal waarvoor je een sporthorloge gaat gebruiken

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat je nu precies wilt van je sporthorloge. Ga je hem echt gebruiken voor het sporten en of trainen? Of wil je alleen je dagelijkse stappen bijhouden en weten hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe lang je geslapen hebt. Hier komt dus al direct het verschil tussen een goed sporthorloge en een activity tracker naar voren.

Een activity tracker is namelijk voorzien van allerlei handige functies die precies bijhouden hoeveel stappen je dagelijks maakt, hoe lang je slaapt, hoeveel calorieën je hebt verbruikt, hoe vaak je de trap op en af bent gegaan en hoeveel water je hebt gedronken.

Het sporthorloge is uitgerust met een hartslagmeter waardoor je hem beter kunt gebruiken tijdens je trainingen. De hartslagmeter geeft namelijk precies door of je te hard of te zacht traint en hoeveel rust je moet nemen voor je volgende inspanning. 

Kies een geschikt model

Wanneer je hebt bepaalt waarvoor je jouw type sporthorloge hebt gekozen is het belangrijk om de belangrijkste onderlinge verschillen te bekijken.  Hierbij komt prijs, garantie en kwaliteit natuurlijk ook om de hoek kijken want je wilt absoluut niet een verkeerd sporthorloge kopen waar je geen plezier aan zult beleven. Kies dus altijd op basis van de reviews en let op met gadgets die kwetsbaar en er wel leuk uitzien. Wanner je een goede keuze maakt voor een betrouwbaar merk met voldoende mogelijkheden zul je veel minder risico lopen en bovendien zijn de bijgeleverde apps dan vaak ook veel beter. 

Om een keuze voor het beste sporthorloge te maken adviseren we jou ook om eens een kijkje te nemen op een product review website als 10monsters.nl. Hier vindt je dan direct de beste modellen en is er binnen elk budget wel een goede test uitgevoerd.