Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Revit motorkleding

Revit is een motorkleding merk dat in 1995 is opgestart door Ivan Vos. Het doel van het kledingmerk was om zowel beschemende als mooie motorkleding te ontwerpen. Zodat je op en naast de motor er goed uit ziet. In dit artikel is te lezen waar Revit motorkleding vandaan komt en wat ze allemaal al hebben bereikt.

Engineered skin design concept

Na vijf jaar is het motormerk Revit overgenomen door een nieuwe opgerichte partij Revit! Sport International B.V. In juni 2000 introduceerde het merk het Engineered skin design concept. Bij dit nieuwe concept zijn de stiknaden van de kleding verplaatst naar plekken waar ze minder risico lopen. Op deze manier wordt de gehele kleding versterkt waardoor de kleding een hoger beschermingsniveau heeft en er ook nog eens uniek uit ziet.

Het logo

Het oorspronkelijke logo van het motormerk Revit was te herkennen aan een abstracte weergave van het bovenaanzicht van een motorrijder. In 2006 veranderde dit. Het merk werd steeds meer herkend door de kernwaarden en de relevantie van de kleding. De kernwaarden waren mooi design, innovatie en performance. Vanuit deze waardes is er een nieuwe logo tot stand gekomen. Zodoende werd op 1 september 2006 de Shield geïntroduceerd.

GORE-TEX

In februari 2009 is het motormerk Revit een samenwerking aangegaan met GORE-TEX voor kleding en handschoenen. De technologie van GORE-TEX is gecombineerd met de engineered skin design van Revit. Hierdoor is de veiligheid, stijl en functionaliteit van de producten nog meer verbeterd. GORE-TEX heeft waterdichte membranen die zijn verwerkt in de motorbroeken, jassen, laarzen en schoenen.

The Red Dot Design award

The Red Dot Design award is een Duitse award op het gebied van design en productontwikkeling. Het motormerk Revit heeft in 2010 deze award gewonnen voor de 3D ontworpen Jerez racehandschoenen. In 2015 werd de tweede Red Dot Design award gewonnen voor de Seeflex protectoren collectie. De derde Red Dot Design award werd in 2019 behaald voor de Expedition H2O laarzen. Revit heeft hiermee bewezen dat als je goed te werk gaat de uitstraling en functie op hoog niveau samen kunnen gaan.