Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Leasen van een auto

Als je voor je werk een auto nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je als account- of salesmanager veel onderweg bent naar klanten,  maar hiervoor geen gebruik wilt maken van je eigen privé auto vanwege de kosten of het risico dat daaraan zit verbonden, dan kan een zakelijk auto leasen voor jou interessant zijn. Veel werkgevers doen dat tegenwoordig al en hebben daarvoor afspraken gemaakt met een of een aantal leasemaatschappij. Als jij voor je functie veel gebruik moet maken van een auto, dan is het raadzaam met je werkgever te overleggen of er mogelijkheden zijn voor autolease. Ook voor een werkgever is dat vaak voordeliger dan het betalen van een kilometervergoeding.

Kosten van autolease

Je kunt de kosten voor het leasen van een auto zelf zo hoog en zo laag maken als je wilt. Het is allereerst belangrijk om vast te stellen welk budget je zelf hebt. Het leasebedrag voor het zakelijk gebruik van de auto wordt vaak door de werkgever vergoed, maar dat is tot een bepaalde hoogte. Als jij zelf een hele dure auto wilt gaan rijden, zul je daarvoor uit eigen zak nog wat geld bij moeten leggen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een auto met een hoge cataloguswaarde ook een stuk duurder is als de auto ook privé wilt gebruiken.

Besparen privégebruik

Een leaseauto is namelijk allereerst bedoeld om te gebruiken voor zakelijke kilometers. Als je je auto ook privé wilt gebruiken dan kan dat, mits je een fiscale bijtelling betaalt. En deze wordt gebaseerd op de cataloguswaarde van de auto. Voor een hele dure auto betaal je dus ook meer voor privé kilometers. Wel kun je nog kosten besparen als je kiest voor een milieuvriendelijke auto. Het bijtellingspercentage is dan namelijk een stuk lager en dat kan behoorlijk schelen in de kosten.

https://www.autoleasecentrale.nl/