Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Voordat je een huis gaat kopen moet jij je maximale hypotheek weten. Hoeveel hypotheek je kan krijgen is van 2 zaken afhankelijk. Hoeveel bedraagt de woningwaarde en hoeveel kan ik lenen gezien mijn inkomen

Hoogte hypotheek

Hogere hypotheek dan de marktwaarde krijg je niet. Kan jij bijvoorbeeld € 500.000,- lenen gezien het inkomen? Is de taxatiewaarde € 450.000,-? Maximale hypotheek bedraagt € 450.000,-. Het is dus niet alleen het inkomen dat bepaald hoeveel hypotheek je kan krijgen.

De vraagprijs van een huis zegt helemaal niets over de marktwaarde van de woning. Je zal echt aan een taxateur moeten vragen welke taxatie het wordt. Eerst hoogte hypotheek berekenen en dan pas een bod uitbrengen.

Snel hypotheek berekenen

Hoe kan je nu vlot je hypotheek berekenen. Kijk eerst op een woningwebsite naar huizen die jou aan staan. Heb je de woning bezichtigd vraag dan aan een taxateur een indicatie van de taxatie. Heb je dat bedrag dan weet je ook hoeveel eigen geld je nodig hebt. Elke euro méér bieden dan de marktwaarde dien je zelf mee te nemen.

Wat kan ik lenen, hypotheek

Het gebeurd regelmatig dat kopers hun maximale hypotheek berekenen en 7 dagen later een bod doen. Let op! Door wijzigingen in de hypotheekrente kan het zijn dat u minder hypotheek kan krijgen. Hoe hoger de hypotheekrente hoe hoger de maandlasten. Hierdoor kan het zijn dat je bijvoorbeeld € 20.000,- minder kan lenen.

Hoogte hypotheek en verbouwingen

Wil jij een bod doen en ook nog verbouwen? Let op dat je die verbouwing dan meeneemt is het bod. Stel dat je € 50.000,- aan verbouwing doet en je doet een bod van € 500.000,-. Zeg tegen verkopend makelaar dat je dus € 500.000 bied en i.v.m. een verbouwing een financieringsvoorbehoud wil van € 550.000,.

Persoonlijk zou ik het anders doen als je wil verbouwen. Ik zou een verhoogde inschrijving doen met de hypotheekaanvraag. Je kan dan achteraf verbouwen  en je hoeft dan niet meer naar de notaris. Hoe hoger je de hypotheek aanvraagt des te meer kans je hebt op een afwijzing. Makelaars laten jou vaak links liggen als je wil verbouwen.

Er zit ook een stukje logica in. Aan wie zou jij je huis verkopen? Aan iemand die veel hypotheek nodig heeft of aan iemand die veel minder hoeft te financieren omdat hij veel overwaarde of eigen geld heeft.

Resume maximale hypotheek

Samenvattend kan ik het volgende mededelen. Onthoud goed dat je nooit méér hypotheek kan krijgen dan de marktwaarde van een huis. Weet dat de vraagprijs niets heeft te maken met de marktwaarde. Lukt het je niet om voldoende hypotheek te krijgen dan verwijs ik jou naar homepage lexwonen waar hypotheken staan met 3 of 4 personen.

Samen kan je meer hypotheek krijgen. Maximaal hypotheek afsluiten is makkelijker als je met 4 aanvragers bent. Hypotheek bedrag berekenen kan je ook samen met je ouders, broer of zus. Het is de toekomst om toch voldoende te kunnen lenen voor een huis.