Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Een sluitende ritregistratie bijhouden met een blackbox

Niet is meer frustrerend en tijdrovend dan iedere dag handmatig bijhouden welke zakelijke en privé ritten je hebt gemaakt. Je moet namelijk nogal wat opschrijven in zo’n ritregistratie. Van tijden, adressen, kilometerstanden tot het karakter van de rit toe, je bent er zo een kwartier van je dag mee bezig. En dan staat het enkel nog in een boekje. Wil je het digitaliseren kun je de tijd zo verdubbelen. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat er een heel eenvoudige oplossing bestaat? En dat dat helemaal niet zo duur is? Het antwoord: een ritregistratiesysteem.

 

Ritregistratie

Aan de hand van een klein kastje dat wordt ingebouwd in uw auto, bedrijfsbus of ander voertuig, wordt dit alles namelijk verleden tijd. Een ritregistratiesysteem wordt niet zichtbaar in het voertuig geplaatst en registreert alles dat u, uw werkgever of de fiscus zou willen weten. Ideaal. Laat dat oude boekje en die pen maar gewoon thuis, want alles wordt automatisch voor u verzorgd. Eventueel kunt u via een smarthone app nog het karakter van de ritten aanpassen. Zo wordt het heel makkelijk.

 

Sluitende Ritregistratie

Het kan voor een ZZP’er of ondernemer om verschillende redenen interessant zijn om een sluitende ritregistratie bij te houden. Controle op werkuren, of bij vragen van klanten over facturen ligt behoorlijk voor de hand. Maar ook de Belastingdienst is een hele goede reden. Wil je namelijk niet bijtellen? Dan is het belangrijk dat je niet meer dan 500 kilometer privé rijdt. En is er een betere manier om dat aan te tonen dan een sluitende ritregistatie? Nee. En helemaal niet als dat systeem ook nog het Keurmerk RRS heeft.

 

Blackbox

Het concept van zo’n klein kastje in je auto is niet nieuw. Het gebeurt al jaren in vliegtuigen waar de hele geschiedenis van iedere beweging en communicatie wordt vastgelegd. Daar noemen ze het een blackbox. Die term is overgewaaid naar de auto-industrie, want een blackbox of GPS tracker is daar tegenwoordig ook de standaard. Als u kiest voor een goede auto blackbox, kan ritregistratie daar gewoon simpel op worden ingeschakeld of worden toegevoegd. Ideaal dus voor de werkgever én de werknemer.

 

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/