Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een LVT-vloer

Makkelijk, veelzijdig en betaalbaar, LVT is niet voor niets de populairste vloerbedekking. De afkorting staat voor ‘luxury vinyl tiles’: dit zijn dus vinyltegels van goede kwaliteit. Dit type vloer is in veel verschillende designs verkrijgbaar, waardoor je altijd wel iets vindt wat bij jouw interieur past. Naast deze veelzijdigheid en de goedkopere prijs heeft LVT nog meer voordelen. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Makkelijk te installeren

Een vinylvloer is makkelijker te leggen dan beton of zelfs laminaat. In het geval van LVT maken de tegels het extra makkelijk om de vloer zelf aan te leggen. De vinyltegels klikken op een simpele manier in elkaar. Indien wenselijk kun je ze zelfs bovenop je oude vloer plaatsen. Zorg er wel voor dat je basisvloer vochtvrij en egaal is. Kies je er toch voor om je vinylvloer door professionals te laten leggen, dan ben je nog steeds goedkoper uit dan bij de meeste andere vloeren.

Onderhoudsvriendelijk

Vinylvloeren zijn glad en vochtbestendig. Hierdoor zijn ze makkelijker te reinigen. Ze hebben bovendien geen extra onderhoud zoals waxen nodig. Vanwege de vochtbestendigheid zijn ze ook geschikt als keuken- of badkamer vloer. Vinyl beschermt zelfs beter tegen vocht dan keramiek of porselein. En omdat vinyl warmer en zachter aanvoelt, is het ook fijner om met blote voeten op te lopen: een extra voordeel in de badkamer.

Leefcomfort

Warm, zacht en flexibel: vinyl is bijzonder comfortabel om op te lopen. Neem je er een vloerverwarming bij, dan wordt deze luxe nog extra versterkt. Naast dit grote gemaksgevoel hebben vinylvloeren vaak ook een geluiddempende werking. Zo kun je heerlijk rustig leven. Je hebt minder last van rondlopende huisgenoten en jouw eigen voetstappen vormen geen last voor eventuele onderburen. Een vinylvloer is daarom zeer geschikt voor appartementen.

https://www.parket-winkel.be