Pass 4 Sure
Image default
Zorg

AVG videobellen voor de zorg

Online AVG videobellen en vergaderen bij Vcare

De corona pandemie heeft enorm bijgedragen aan de toename van online vergaderen en videobellen op afstand. Ook in de zorg is hier een grote toename in te zien voor het bieden van e-Consulten. Daarom lijkt het ons verstandig om een een aantal onderwerpen te bespreken die belangrijk zijn om te weten en waar u als organisatie mee rekening mee moet houden.

Bij Vcare zien we een wildgroei aan vergader- en online beeldbellen applicaties die het liefst snel, gemakkelijk en goedkoop inzetbaar zijn. Maar waar veel mensen niet bij stil staan is dat bij beeldbellen veel persoonsgegevens over en weer gaan. Denk aan de inhoud van de gesprekken, de videobellen, gedeelde bestanden, contact en ip gegevens en meer.

Door al deze gegevensstromen en data is het niet gemakkelijk om AVG proof videobellen mogelijk te maken. Wanet vooral bij een online vergadering is lastig vast te stellen wie, welke data tot zijn of haar beschikking krijgt. De praktijk laat ook zien dat datalekken daarom vrij eenvoudig zijn. Het mag duidelijk zijn dat er met veel factoren rekening gehouden moet worden om toch aan de strenge privacyregelgeving te voldoen. Vcare connect bezit gelukkig over de juiste papieren en certificaat om veilig beeldbellen te garanderen zelfs in de zorgsector!

Is beeldbellen de toekomst?

Iedere zorgprofessional heeft door het corona virus ondervonden wat grote druk op de zorg doet met het zorgsysteem in Nederland. We hebben gezien dat kwetsbare mensen bij ziekte terecht komen op de IC, waardoor reguliere zorg uitgesteld wordt. Huisartsen worden bedolven onder telefoontjes en e-mails met vragen en verzoeken van patiënten, terwijl ze daarnaast ook de reguliere diagnostiek moeten uitvoeren. Maar corona belemmert persoonlijk contact dus moet er zorg op afstand geboden worden. Hoe? Dankzij veilig beeldbellen met Vcare connect!

Omdat bijna iedereen tegenwoordig over breedbandinternet beschikt kunnen we nu veel meer dan vroeger. Een stabiele internetverbinding is wel van belang om een goede beeldverbinding op te zetten. Gelukkig hebben onze IT’ers het slim opgezet door beeldbellen en de telefoonverbinding separaat te houden. Mocht namelijk internetverbinding om wat voor reden wegvallen, blijft de telefoonverbinding operationeel wat natuurlijk een must is voor een e-consult of telefonisch consult.

Graag leggen we uit hoe simpel het is om een videoverbinding op te zetten met onze app in 3 handige stappen!

Hoe werkt AVG videobellen met Vcare connect

1. Patiënten ontvangen een link via sms of e-mail die gestuurd wordt vanuit het cloud telefonie platform Vcare connect. Ze kunnen eenvoudig de link openen op hun smartphone, tablet of computer. Ze hoeven geen app te downloaden of software te installeren.

2. Na het openen van de link wordt er automatisch een beeldverbinding opgezet met de zorgprofessional. De patiënt heeft de keuze om een 2-zijdig beeldverbinding op te zetten zodat beide mensen elkaar kunnen zien.

3. De verbinding is meteen van het eerste moment beveiligd en versleuteld en voldoet aan de strenge privacy regels vanuit wet- en regelgeving in Nederland. De diensten van Vcare voldoen aan ISO 27001 en NEN 7510.

Video connect werkt met uw HIS-systeem

Vcare Video connect is onderdeel van Vcare connect – ons uniek online communicatieplatform voor de zorg. Dankzij slimme integratie apps hebben we koppelingen ontwikkeld met de meest gebruikte HIS en HAPIS informatie systemen voor huisartsen in Nederland. Deze integraties hebben we in samenwerking met Chipsoft, Pharmapartners en Topicus voor een naadloze werking voor onze klanten en de klanten van deze huisartsinformatiesystemen. Hierdoor maken meer dan 80% van alle huisartsenposten al gebruik van Vcare connect.

Gegarandeerd veilig en conform AVG/NEN videobellen

Zoals gezegd voldoen de Vcare apps aan strenge veiligheidseisen. Videobellen via Vcare is daarom heel veilig dankzij end-to-end versleuteling, 2-staps verificatie en toegangscontrole. Dit betekent dat niemand anders dan jij en de patiënt gesprekken kan zien of horen. Periodiek wordt Vcare getoetst op het naleven van de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) conform de NEN 7510.

Let op: Deze toepassingen zijn niet veilig

Apps zoals Whatsapp, Skype, Facetime en ZOOM zijn geen veilige toepassingen. Wij adviseren deze apps NIET te gebruiken als het gaat om het delen van medische gegevens van patiënten.

https://www.vcareconnect.nl/