Pass 4 Sure
Image default
Zorg

is de VGZ collectiviteitskorting nog de moeite waard?

De gezondheidszorg is een van de grootste kostenposten van de overheid. Om die reden bent u verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. U mag zelf bepalen waar u de zorgverzekering afsluit en u kunt dan ook op verschillende manieren besparen. Ieder jaar zijn er ook weer nieuwe regeltjes. Vroeger kon u bijvoorbeeld een VGZ collectiviteitskorting op de basisverzekering krijgen. Helaas is dat sinds 2023 verboden. Veel mensen vragen zich daarom terecht af of een VGZ collectiviteitskorting nog wel de moeite waard is.

Het hangt af van uw persoonlijke situatie

Ieder mens heeft andere verzekeringen nodig. Bent u bijvoorbeeld het type persoon dat vaak last heeft van blessures? Misschien sport u regelmatig of bent u gewoon vatbaar voor blessures. In dat geval krijgt u vaker te maken met een fysiotherapeut. De kosten van een fysiotherapeut worden niet gedekt via de basisverzekering. Via een aanvullende verzekering worden de kosten wel gedekt.

Met een collectiviteitsverzekering krijgt u nog wel VGZ collectiviteitskorting op aanvullende verzekeringen. De fysiotherapeut is slechts een voorbeeld. Er zijn immers meerdere aanvullende verzekeringen. Heeft u meerdere aanvullende verzekeringen nodig? Dan is een collectiviteitsverzekering de moeite waard. Zoekt u alleen een basisverzekering? Dan heeft u weinig aan deze verzekeringsvorm.

U wilt gezonder leven

Het is in Nederland niet altijd gemakkelijk om ongezonde verleidingen te weerstaan. Op elke straathoek vindt u wel een tent met lekker eten. Helaas is dit eten niet altijd gezond. U weet ongetwijfeld ook dat u met een gezonde levensstijl de kans op ziektes reduceert. Wilt u graag gezonder leven? Dan is een VGZ collectiviteitsverzekering waarschijnlijk wel iets voor u. Dan krijgt u namelijk een speciaal preventiebudget. Dit geld kunt u gebruiken voor een gezondere levensstijl. U kunt het besteden aan gezondheidscursussen, medische adviezen, leefstijlchecks en nog veel meer.

Een betere geestelijke gezondheid

Helaas wordt de focus vaak nog gelegd op uw fysieke gezondheid. Het is inmiddels echter bekend dat ook uw geestelijke gezondheid van groot belang is. De geestelijke en fysieke gezondheid staan immers met elkaar in connectie. Als u bijvoorbeeld langdurige stressklachten heeft, dan krijgt u ook te maken met fysieke problemen. Denk aan hoofdpijn of een onaangename nachtrust. Met een VGZ collectiviteitsverzekering krijgt u gratis mentale tips. Denk bijvoorbeeld aan workshops over stress. Ook kunt u bepaalde informatieve webinars volgen.

Conclusie

Wilt u gezonder leven en heeft u aanvullende verzekeringen nodig? Dan is het geen slecht idee om een VGZ collectiviteitsverzekering af te sluiten. Heeft u alleen een basisverzekering nodig en leeft u zeer gezond? Dan is het vaak niet voordelig om voor een collectiviteitsverzekering te gaan. Onderzoek dus goed welke zorg u nodig heeft en neem op basis daarvan een beslissing.