Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

3 tips om te stoppen met roken

Vind je stoppen met roken spannend? Dat snappen we als geen ander. Echter is de wereld zich steeds meer bewust van de negatieve consequenties die roken met zich meebrengt. Naast dat het ontzettend slecht is voor je gezondheid, is het ook nog eens hartstikke vies én stinkt het! Roken is eigenlijk helemaal niet meer van deze tijd, maar er zijn nog genoeg mensen die het niet kunnen laten om een sigaret op te steken. Ben je er helemaal klaar meen en wil je de knop graag omzetten? In deze blog lees je enkele tips die je gaan helpen om van sigaretten af te blijven.

Motivatie

Schrijf op waarom je wil stoppen met roken. Dit kan namelijk allerlei verschillende redenen hebben. Door op te schrijven waarom je wil stoppen, heb je iets om naar terug te grijpen als je moeilijk hebt. Door opnieuw te lezen waarom je wil stoppen en wat je motivaties zijn, zal het een stuk makkelijk worden om ervoor te kiezen om niet te roken.

Zoek afleiding

Als je trek hebt in een sigaret dan is het makkelijk om er snel eentje op te steken. Je kunt echter beter vijf minuten wachten, want de ergste trek in de sigaret zal dan verdwijnen. In de tussentijd kun je zorgen voor afleiding. Ga de was doen, bel je vriend op, laat de hond een rondje uit of luister je favoriete liedje. Door afleiding te zoeken denk je niet meer aan een sigaret en gaat de trek vanzelf weg!

Weg met herinneringen

Gooi niet alleen de asbak en de aanstekers weg, maar gooi ook je E sigaret weg. Zo wordt je niet continue herinnert aan het roken en houd je het beter vol om van de sigaretten af te blijven. Je zul de spullen niet gaan missen, want als het goed is heb je ze niet meer nodig!

https://wizzits.com/