Pass 4 Sure
Image default
Auto’s en Motoren

Bijtelling 2022 voorkomen met GPS tracker

Denkt u erover na om in 2022 een zakelijke auto aan te schaffen of te gaan gebruiken? Een auto van de zaak biedt veel voordelen, maar brengt ook de nodige kosten met zich mee. Heeft u ooit gehoord van de bijtelling? Dit is een bepaald bedrag dat u betaalt om de zakelijke auto ook privé te rijden.

 

Percentage bijtelling 2022

De bijtelling in 2022 is vastgesteld op 22 procent voor benzine, diesel en hybride voertuigen. Voor elektrische voertuigen geldt een bijtelling van 16 procent over de eerste € 40.000,- van de catalogusprijs en 22 procent over de meerwaarde.

 

GPS tracker

Wanneer u bijtelling betaalt, mag u de auto ook voor privédoeleinden gebruiken. Er zit dan geen limiet aan het aantal kilometers dat u met de zakelijke auto mag rijden. Wilt u geen bijtelling betalen? Dat is ook mogelijk, maar dan moet er aangetoond worden dat er op jaarbasis maximaal 500 kilometer met het voertuig privé is gereden. Dat kunt u aantonen door een sluitende ritregistratie bij te houden, bijvoorbeeld door een GPS tracker in de auto te installeren.

 

Ritregistratie

Met de GPS tracker van TrackJack in de auto wordt er een sluitende ritregistratie bijgehouden. Per rit krijgt u een overzicht met daarin o.a. start- en stoptijden, start- en aankomstadressen, het aantal gereden kilometers, totale kilometerstand etc. Iedere rit kunt u een privé of zakelijk karakter geven. Want als u geen bijtelling wilt betalen en een ritregistratie bijhoudt, mag u alsnog 500 kilometer privé rijden met de auto van de zaak.

 

Bijkomende voordelen

Naast dat een GPS tracker automatisch de ritregistratie bijhoudt – en dus de bijtelling in 2022 voorkomen kan worden – geniet u van meer voordelen van de GPS tracker van TrackJack. Zo heeft u altijd inzicht in de recente locatie van de auto (track en trace) en kunt u instellen om meldingen te ontvangen van bijvoorbeeld sabotage, diefstal en wanneer de auto buiten een veiligheidszone komt.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/bijtelling-2022/