Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Ademhalingstechnieken van Buteyko

Een moment vol spanning kan ervoor zorgen dat u plots erg zenuwachtig wordt. Veel mensen proberen dit gevoel tegen te gaan door diepe ademhaling om de snelheid van ademen weer onder controle te krijgen. Uit onderzoek is echter gebleven dat dit juist averechts werkt, want tijdens een diepe inademing krijgt u juist minder zuurstof binnen. Om dit beter onder controle te krijgen zijn er verschillende technieken ontwikkelt die uw lichaam van meer zuurstof kunnen voorzien door ademhaling. Konstantin Buteyko heeft een van deze ademhalingstechnieken ontwikkeld.

 

 

Beter lucht krijgen

Buteyko’s ademhalingstechnologieken betekenen dat u meer zuurstof kunt krijgen door diep ademhalen te verminderen. Door ervoor te zorgen dat diepe ademhaling wordt verminderd, kan zuurstof efficiënter aan de organen worden afgegeven. De hoeveelheid kooldioxide in uw bloed en longblaasjes neemt toe, wat zorgt voor meer zuurstof.

Manier van ademhalen

zorgen dat u ontspannen zit is de eerste stap, uw rug moet recht zijn en uw spieren ontspannen. Hierna probeert u minder diep ta ademen als normaal. U herhaalt deze handeling steeds om ervoor te zorgen dat u steeds minder diep ademhaalt. In het begin heeft u misschien het gevoel dat er te weinig lucht binnen krijgt, maar het is de oppervlakkige en gecontroleerde ademhaling die de haarvaten verwijdt en meer zuurstof doorlaat. Wanneer u dit een paar minuten doet, herstel je de balans tussen koolstofdioxide en zuurstof in je lichaam.

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/