Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een techniek van ontharen waarbij laserstralen worden gebruikt om de haarfollikels te vernietigen. Hierdoor kan de hoeveelheid haar op iemands lichaam permanent worden verminderd. Afhankelijk van je huid en haargroei is zo’n vijf tot tien sessies nodig. Wat er precies bij komt kijken, leggen we je (haar)fijn uit.

Waarom laserontharing?

Laserontharing is een fijne manier om van ongewenste haargroei af te komen, zonder te hoeven scheren. De meeste mensen hebben maar een paar behandelingen nodig en zijn er dan permanent van af. Je behandelaar zal dit precies met je doornemen bij jouw afspraak.

Voordelen laserontharing

Dat je dus niet hoeft te scheren, brengen een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste verwijderd het permanent de haargroei. Ten tweede kan scheren leiden tot scheerbrand, ingegroeide haren en huidirritatie. Daarnaast kan bij laseren ook gezichtshaar, wat je normaal niet makkelijk kunt scheren, met gemak weggehaald worden.

Nadelen laserontharing

Ondanks dat laserontharing een populaire cosmetische procedure is die door velen als veilig en doeltreffend wordt beschouwd, zijn er toch enkele potentiële nadelen die ook belangrijk zijn om te melden. Eén van de nadelen is de prijs. Meerdere behandelingen waarbij ook nog eens een flinke oppervlakte aangepakt moet worden, kan al snel hoog in de kosten lopen. Bovendien kan laserontharing ook bijwerken hebben, zoals rode plekken en zwellingen die een paar dagen aan kunnen houden. Ten slotte kunnen sommige mensen blijvende bijwerkingen ondervinden, zoals littekens of huidverkleuringen. Laserontharing wordt dan ook vaak afgeraden bij mensen met een donkere huidskleur.

Zelf ontharen

Tegenwoordig zijn er ook een aantal apparaten op de markt die het mogelijk maken om zelf gemakkelijk thuis je haren weg te laseren. Maar ondanks dat het een stuk goedkoper is, is het toch vaak minder effectief. Wij raden dus aan om toch naar een beautykliniek te gaan voor laserontharing Lelystad. Zo ben je verzekerd van het gewenste resultaat.

https://www.syaskinclinic.nl/laserontharing-lelystad/