Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Waarom een verzwaringsdeken kopen?

Word jouw nachtrust wel eens verstoord omdat je slecht slaapt? En ervaar je hierdoor problemen overdag, zoals vermoeidheid? Dan kan een verzwaringsdeken een oplossing voor je zijn. Als je slecht slaapt kan dit namelijk grote invloed hebben op het functioneren overdag. Daarnaast kan een slechte nachtrust zorgen voor overprikkeling, frustraties, stress en vermoeidheid. Een goede nachtrust draagt bij een meer rust in je hoofd, wat ervoor zorgt dat je beter in je vel zit en beter kan functioneren.

Verzwaringsdeken zorgt voor betere nachtrust

Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat jij een betere nachtrust krijgt. Dit gebeurt onder andere door het gewicht van de deken dat een bepaalde druk geeft. Deze druk zorgt ervoor dat je jezelf ontspannen voelt. Hierdoor zul je ook merken dat je spieren een stuk meer ontspannen zijn. Daarnaast geeft het deken een gevoel van geborgenheid, bescherming en veiligheid. Vanwege de rustgevende werking wordt de deken veelal gebruikt bij ontwikkelingsstoornissen zoals Asperger of Downsyndroom, maar ook bij angststoornissen of stress.

Aanschaffen

Een verzwaringsdeken kan aanbevolen worden door een therapeut. Hier wordt dan ook vaak een gewicht bij vermeld van hoe zwaar de deken dient te zijn. Je kan natuurlijk ook op eigen houtje een deken aanschaffen, hiervoor heb je niet noodzakelijk een verwijzing van een therapeut nodig. Vaak wordt er dan een gewicht van 10 tot 25 procent van het eigen lichaamsgewicht aangehouden. Het verschilt per persoon wat als prettig wordt ervaren.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/