Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Redenen om te verhuizen naar Maastricht

Waarom verhuizen naar Maastricht? De vraag is eerder: waarom zou je het niet doen? Maastricht is een prachtige stad in Zuid-Limburg. De maas, historische gebouwen, prachtige architectuur en de gastvrije mensen maken Maastricht een geweldige stad om te wonen. Ben jij nog niet helemaal overtuigd? Na het lezen van deze blog kan je zeker niet wachten om te verhuizen naar de mooie stad.

Gezelligheid

Maastricht is in één woord te omschrijven als: gezellig. Dit is dan ook met stipt op 1 de reden om hier naartoe te verhuizen. Elke dag is hier wel iets te beleven. Je winkel rondstruinen in de talloze winkelstraten met mooie boetiekjes, maar ook uitgebreid lunchen of dineren op de terrassen. Daarnaast staat Maastricht één keer per jaar helemaal op de kaart, namelijk tijdens carnaval. Carnaval is een belangrijk evenement in Maastricht en wordt elk jaar gevierd in de dagen voor de vastentijd. De stad komt tot leven met kleurrijke optochten, concerten en andere festiviteiten.

Heuvellandschap

Even ontsnappen aan alle drukte? Dan is het in dit geval een groot voordeel om in Zuid-Limburg te wonen. Maastricht wordt omringd door prachtige natuur, met als toppunt de Sint-Pietersberg. Vanaf deze berg heb je prachtig uitzicht op de Maas. Daarnaast ligt niet ver van Maastricht ook een paar andere prachtige plaatsen zoals Valkenburg en Vaals. Als natuurliefhebber kun je in Maastricht en omgeving geen genoeg krijgen!

Werk

Maastricht heeft een rijke economie. De stad heeft een laag werkeloosheidscijfer en is de thuisbasis van veel internationale bedrijven. Bovendien ligt Maastricht dicht bij de Duitse en Belgische grens waardoor het ook een uitstekende plek is om internationaal te handelen. Wil jij dus graag in zo’n sector werken? Dan is Maastricht ideaal.

https://www.losser-digitaal.nl/wonen/verhuizen-naar-maastricht/