Pass 4 Sure
Image default
Cadeau

Waarom loopfietsen een beter alternatief zijn voor zijwieltjes

Het is geen geheim dat zijwieltjes een populaire manier zijn om kinderen te leren fietsen. Maar er zijn nu aanwijzingen dat loopfiets 2 jaar een beter alternatief zijn. Loopfietsen zijn precies wat ze lijken – fietsen zonder pedalen of zijwieltjes. En ze lijken aan populariteit te winnen, nu meer en meer ouders zich realiseren dat zijn ze een geweldige manier om kinderen te leren fietsen.

Er zijn verschillende redenen waarom loopfietsen een betere keuze zijn dan zijwieltjes. Ten eerste zijn ze veel veiliger. Met zijwieltjes rijdt het kind in wezen op twee kleine plateaus die aan weerszijden van de fiets uitsteken. Dit maakt het zeer gemakkelijk voor hen om om te vallen. Loopfietsen daarentegen hebben een zeer laag zwaartepunt, waardoor ze moeilijk kunnen omvallen. Bovendien zijn ze heel licht, wat ideaal is voor jonge kinderen die hun eigen gewicht nog niet helemaal aankunnen.

Ten tweede leren loopfietsen kinderen veel sneller hoe ze op een fiets moeten balanceren dan zijwieltjes. Met zijwieltjes moet het kind leren hoe het moet balanceren en trappen tegelijk. Dit kan een moeilijke taak zijn voor jonge kinderen, en het kan een tijdje duren voor ze dit onder de knie hebben. Met loopfietsen kunnen kinderen zich concentreren op één taak tegelijk – eerst balanceren, en dan de pedalen toevoegen als ze dat onder de knie hebben vaardigheid.

Ten slotte zijn loopfietsen erg leuk! Kinderen rijden er graag op en ze kunnen gebruikt worden voor verschillende activiteiten, zoals racen, stunten en trucjes.

Dus als u op zoek bent naar een veilige en leuke manier om uw kind te leren fietsen, overweeg dan het gebruik van een loopfiets in plaats van een trainingsfiets . Je zult er geen spijt van krijgen!

https://fietsie.nl/loopfiets-2-jaar/