Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

LED strip solderen

LED strip solderen

Om LED strips aan elkaar te solderen, heb je een soldeerbout en wat tin nodig. Daarnaast is de juiste DC connector nodig om een LED strip van stroom te voorzien. Er zijn twee soorten connectoren: niet-scheidbare connectoren of connectoren met één kleur en hun eigen specifieke connectoren waar slechts één draad aan vast zit. Het is ook handig om tape bij de hand te houden, omdat het kan helpen om beweging te voorkomen tijdens het in elkaar zetten van je LED’s.

SMD LED

SMD LED wordt gebruikt in verlichtingsontwerpen. Ze zien er van alle kanten hetzelfde uit, maar ze verschillen op basis van helderheid en kijkhoek. Er zijn ook verschillende toepassingen van SMD’s, afhankelijk van het bedradingssysteem van uw verlichtingsarmatuur om een elektrisch circuit met stroombron te creëren

Lumen naar watt

Om lumen om te rekenen naar watt, moet u weten met wat voor soort lamp u te maken heeft. Is dit een ouderwetse gloeilamp of een LED? Vergelijk lumen en watt voor een veelvoorkomend voorbeeld: Gloeilampen versus LED’s in onze tabel! Vergeet niet dat de lichtopbrengst bij sommige typen strips wordt aangegeven in lumen per meter.

LED strip inkorten

Een van de beste eigenschappen van LED-strips is dat ze gemakkelijk te vervormen en zelfs op maat te maken zijn. Dit vormt echter een uitdaging, omdat het moeilijk kan zijn om te bepalen waar u uw strip precies moet afsnijden voor maximale precisie. Als u goed naar uw LED strip kijkt, zult u zeker een aantal zwarte lijnen met koperen markeringen aan weerszijden zien – dit is onze gids! Met een gewone keukenschaar volgt u zorgvuldig deze richtlijnen totdat de hele streng goed is ingekort. Om de veiligheid in alle stadia van het knippen van een LED strip te garanderen of om de vorm ervan op welke manier dan ook te veranderen: draag altijd handschoenen en zorg ervoor dat niet alleen één uiteinde een volledige verbinding heeft, maar dat er na voltooiing ook geen stukjes blootliggende draad overblijven”

https://123ledstrips.nl/doe-het-zelf/led-strip-solderen/