Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Het COVID-19 virus

Het coronavirus SARS-CoV-2 zorgt ervoor dat je de ziekte COVID-19 kunt krijgen. Hoe ziek je hiervan kunt worden verschilt enorm. Zo ervaren sommige mensen de ziekte als een lichte verkoudheid of hebben ze zelfs helemaal geen klachten. Anderen worden juist heel erg ziek en in het slechtste geval kun je op de IC belanden en zelfs komen te overlijden.

Symptomen

Het virus kan verspreid worden door druppeltjes die luchtwegproblemen en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. Die druppeltjes verspreiden we als we praten, zingen, hoesten of niezen bijvoorbeeld. Als andere mensen die druppeltjes inademen of ze via hun handen en gezicht in de mond of neus krijgen, kunnen ze besmet raken. De meest voorkomende klachten zijn hoesten, verkoudheidsklachten, benauwdheid, koorts (of verhoging) en het plotseling verliezen van je reuk- en/of smaakvermogen. Daarnaast kun je ook last hebben van onder andere pijn in de ogen, spierpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid en zo zijn er nog een aantal klachten die in mindere mate voorkomen maar er wel voor kunnen zorgen dat je je goed beroerd voelt.

Extra handen voor de zorg

De zorg heeft het loodzwaar sinds het begin van de pandemie. Een van de crisisorganisaties die daarom in het leven is geroepen, is ‘Extra handen voor de zorg’. Deze organisatie probeert verschillende zorgorganisaties in contact te brengen met mensen die graag hun steentje zouden bijdragen en zich (tijdelijk) zouden willen inzetten in de zorg. Er zijn echter veel meer organisaties die hulp zouden kunnen gebruiken. Wil je dus werken in de zorg en heb je een zorgdiploma? Grijp dan nu je kans en zet je in voor je medemens!

De zorg

Werken in de zorg betekent iets doen voor de maatschappij en je inzetten voor je zieke medemens. Er zijn momenteel zware tekorten en het is belangrijk om goed opgeleid personeel in te kunnen zetten wanneer dit nodig is. Bovendien is de zorgsector zeer divers en is er altijd wel werk te vinden. Verruim je blik en ga voor een nieuwe uitdaging!

https://www.healthz.eu/