Pass 4 Sure
Image default
Beauty en verzorging

Hamamdoeken voor in de sauna

Een bezoekje aan de sauna kan een belangrijke bijdrage leveren aan je gesteldheid.
De warmte van de sauna laat je op een heerlijke manier ontspannen. Bovendien krijgen je bloedsomloop en immuunsysteem een enorme oppepper. Door de warmte gaan je poriën open staan en verwijden je bloedvaten, waardoor je huid wordt gereinigd.

Het gebruik van een hamamdoek in de sauna is een waardevolle toevoeging op de ontspansessie. Zo blijf jij je behaaglijk voelen, ook als je de sauna verlaat.

Hamamdoeken

De hamamdoeken zijn om de volgende redenen erg geschikt om te gebruiken in de sauna:

  • vocht absorberend
  • ze drogen snel
  • licht van gewicht
  • heerlijk zacht

Kenmerken hamamdoeken

De hamamdoeken zijn van katoen of bamboe met katoen gemaakt, waarbij de stof ook nog eens stevig geweven is. Hierdoor voelen ze erg fijn aan. De doeken zijn dusdanig royaal van afmeting dat je ze op meerdere manieren kunt gebruiken, namelijk als:

  • omslagdoek in de sauna
  • bekleding voor strandstoel
  • sjaal
  • badllaken

Hamamdoeken kleuren en maten

Er zijn hamamdoeken die volledig van katoen zijn vervaardigd, maar ze zijn er ook van 90% bamboe waar als aanvulling 10% katoen is toegepast. De doeken van bamboe zijn een stuk dikker maar nog steeds vocht absorberend en sneldrogend. Geheel naar jouw wens kan je kiezen voor de stof die jij het prettigst vindt aan jouw lichaam.

De hamamdoeken zijn in veel kleurstellingen te krijgen. Van luxe antraciet tot fel blauw en van rood tot roze-wit gestreept. Zo is er altijd een doek te vinden dat behaaglijk is en ook nog eens past bij jouw stijl.

De maatvoering van deze doeken loopt uiteen van een breedte van 80-95 cm en een lengte die varieert van 155-210 cm. Deze uitgebreide maatvoering maakt de doeken geschikt voor mannen en vrouwen. 

Doe een hamamdoek cadeau

Doe jezelf of een kennis zo’n zachte omslagdoek cadeau. Hiermee wordt het bezoek aan de sauna een nog grotere belevenis. Leuk voor een verjaardag of onder de kerstboom.
Niet alleen een lust voor het oog, ze zijn in een mum van tijd weer droog. Wil je een doek uitwassen dan kan dat gewoon in de wasmachine op 40 graden. Ze zijn weliswaar snel weer droog, maar je kan ze ook in de wasdroger doen.

Verras je partner met een hamamdoek en boek direct een saunasessie voor jullie beiden.

https://xziir.nl/nl/