Pass 4 Sure
Image default
Beauty en verzorging

Mijn ervaring met het zetten van polygel nagels

Na veel positieve reviews te hebben gelezen besloot ik om mezelf er ook eens aan te gaan wagen en zelf polygel nagels te gaan zetten. Ik ben niet zo heel handig en heb nog nooit verschillende soorten nagels gezet, dus ik was erg benieuwd hoe dit mij af ging. In deze review neem ik jullie mee in mijn ondervindingen en deel ik wat voor mij wel werkte en wat voor mij niet werkte. Ik hoop dat ik hiermee meer mensen kan helpen met het zetten van polygel nagels bij zichzelf of bij iemand anders.

Stap 1: Nagels voorbereiden 

Natuurlijk ging ik eerst aan de slag met het vijlen van mijn nagels. En dan bedoel ik niet alleen het vijlen van de vorm van mijn nagel, maar ook het vijlen van het oppervlak van mijn nagels. Dit zou namelijk belangrijk zijn voor de aanhechting van de polygel. Wanneer het oppervlak iets ruwer is zou de polygel beter blijven zitten en dit is natuurlijk belangrijk om de nagels zo lang mogelijk mooi te houden.

Stap 2: Dual forms 

Na het vijlen van de nagels bracht ik een dun laagje basecoat aan. Dit laagje ging ik even onder mijn led lamp uitharden, zodat ik hierna meteen door kon gaan met het zetten van de polygel. Ik had van te voren alvast gekeken welke dual form het beste op mijn nagel paste. Doordat alle nagels in dikte van elkaar schelen is het belangrijk om voor iedere nagel apart de juiste dual form te kiezen. Gelukkig was dit niet erg moeilijk te bepalen.

Stap 3: Polygel aanbrengen 

Nu pakte ik de polygel en het kwastje erbij. Ik bracht direct een kleine druppel polygel aan op de dual form en ging dit met het kwastje uitsmeren over de helft van het oppervlakte van de dual form. De polygel was van zichzelf al redelijk zacht, maar op sommige dikkere plekjes bracht ik wat slip solution aan waarna de polygel nog eens vele malen makkelijker uit te smeren was. Het ging makkelijker dan dat ik dacht, ook al moest je wel goed opletten dat uiteindelijk de polygel overal ongeveer even dik was. Nu drukte ik de dual form voorzichtig op mijn nagel. Dit kwam wel even heel nauw, omdat je zeker wilt weten dat de dual form goed aansluit en eventueel extra polygel aan de zijkanten even goed moest wegvegen. Hier moest ik wel even in oefenen, maar met iedere nagel ging dit stukken beter. 

Stap 4: Uitharden van de polygelnagels 

Nu de dual form met polygel op mijn nagel zat gedrukt hield ik hem onder de led lamp om het uit te harden. Nadat dit hard was haalde ik de dual form van mijn nagel af door een wiebelende beweging te maken. De polygelnagel was echt mooi egaal geworden en sloot goed aan! Bij mijn eerste paar nagels moest ik wel nog even oefenen waardoor deze iets minder mooi waren gelukt, maar ik werd er sneller beter in dan dat ik dacht. Nu hoefde ik alleen de nagel nog af te lakken met topcoat en nog een laatste maal uit te harden.

Mijn ervaringen met polygel

Mijn ervaring is positief, zoals ik aangaf is het wel echt even goed oefenen maar eigenlijk spreekt alles voor zichzelf en word je er echt snel stukken beter in. Ik raad iedereen aan om zelf polygelnagels te zetten, ook omdat het veel uitspaart vergeleken met een professionele salon. Mijn producten heb ik gekocht op www.polygelshop.nl in een pakket waar in principe alles in zat wat ik maar nodig had voor het zetten van polygelnagels. 

Gerelateerde artikelen

Hamamdoeken voor in de sauna

Koreaanse & Japanse huidverzorging

Fijne massage in Hengelo gezocht?