Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Een gaslek? Dit kunt u doen om het te voorkomen

Een energiebron die het meeste wordt gebruikt in de hele wereld is aardgas. Als u gebruik maakt van aardgas moet u altijd voorzichtig zijn. Er kunnen namelijk vervelende ongelukken gebeuren als u nalatig bent, of in het bezit bent van een verouderde installatie. Onderhoud van uw CV is erg belangrijk. Wij leggen u graag uit hoe u kunt voorkomen dat er een gas lekkage ontstaat en wat u moet doen als dit wel gebeurt.

Hoe zorgt u ervoor dat een gaslek wordt vermeden?

Als u ervoor zorgt dat u op de hoogte bent van alle regels en deze regels ook opvolgt, is de kans op een gas lekkage erg klein. Toch zitten ongelukken in een klein hoekje. Aardgas dat u gebruikt in het huishouden is voorzien van een toegevoegde geur, zodat u het direct herkent als er ergens een gaslek is. Koolstofmonoxide daarentegen is geurloos. Eén van de meest voorkomende gevaren van een gaslek is vergiftiging. Bij een koolstofmonoxide lek kan dit zelfs de dood tot gevolg hebben. Preventieve maatregelen zijn daarom noodzakelijk.

Controleer altijd de gasaansluitingen

Wilt u er zeker van zijn dat er geen gaslek ontstaat? Controleer dan regelmatig de gasaansluitingen in uw huis. U kunt hier ook een installateur voor laten komen. De installateur zal de gasaansluitingen controleren van uw fornuis, de CV ketel, de kachel en de geiser. Als er scheurtjes zitten in de rubberen gasslang, dan dient deze te worden vervangen. U kunt dit controleren door de gasslang licht te buigen. Wanneer u het gevoel heeft dat er ergens een gaslek is, gebruik dan nooit een lucifer of aansteker om dit te controleren. Wat u wel kunt doen is met een zeepoplossing over de slang aansluiting wrijven. Als er een lek is zullen er op deze plek luchtbellen ontstaan. Zorgt u er ook voor dat u kinderen altijd weghoudt bij het gasfornuis. Gaat u een tijdje weg of heeft u voor een langere periode geen gas nodig? Schakel dan de gastoevoer af.

Wat te doen bij een gaslek?

Vermoedt u een gaslek? Open dan direct alle ramen en deuren. Het is in dit geval erg belangrijk om uw huis goed te ventileren. Wanneer het aardgas mengt met de lucht, zal gevaar afnemen. Woont u in een appartement? Waarschuw dan ook uw buren en degene die verantwoordelijk is voor het appartementencomplex. In het geval van een gaslek gebruikt u geen elektriciteit, telefoon, verlichting en lift en steekt u geen kaars of sigaret aan. Wanneer het u lukt om de gasmeterkraan dicht te draaien zonder gebruik te maken van licht, doe dit dan. Vervolgens verlaat u uw woning en belt u 112.

CV reparatie Amsterdam of CV storing Amsterdam

Als u te maken heeft met een gaslek kunt u contact met ons opnemen. Wij verhelpen uw probleem op een veilige manier. Ook als uw CV ketel niet meer werkt zoals het hoort is het belangrijk om deze te laten vervangen of repareren. Een erkende installateur kan dit voor u doen. Gasinstallatie dient altijd te worden uitgevoerd door een professional. Bij een CV storing Amsterdam of CV reparatie Amsterdam kunt u contact met ons opnemen.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu