Pass 4 Sure
Image default
Banen en opleidingen

De kredietcrisis van 2007

in 2007 trokken tienduizenden Amerikaanse gezinnen de deur van hun koophuis achter zich dicht en leverden ze de sleutels ervan in bij hun hypotheekbank, omdat ze de maandelijkse termijnen niet meer konden opbrengen. Hypotheken bleken van de ene op de andere dag veel minder waard dan gedacht en omdat Amerikaanse hypotheken in groten getale wereldwijd werden verhandeld, werden over de hele wereld  tal van financiële instellingen gedupeerd omdat de waarde van deze veilig geachte belegging flink in waarde kelderde waardoor hun reserves verdampten. Sommige van deze instellingen gingen failliet en trokken op hun beurt anderen met zich mee. Zo begon de kredietcrisis die over de hele wereld werd gevoeld.

 

Een van de lessen die uit de kredietcrisis werd getrokken, was dat hypothecaire leningen alleen verstrekt mogen worden als er daadwerkelijk voldoende financieel draagvermogen is. Dit leidde ook in Nederland tot een aantal pijnlijke maatregelen, waaronder een inkomenstoets voor hypotheekaanvragers en een rem op het aantal hypotheekvarianten. 

 

Poortwachters

Door de gestegen huizenprijzen in ons land en de lage hypotheekrente ontstaat wederom druk op de huizenmarkt. Het is aan specialisten, zoals hypotheekadviseurs en hypotheekacceptanten om ervoor te zorgen dat de regels correct worden toegepast en financieringen op een verantwoordelijke manier worden verstrekt. Zo vervullen ze een belangrijke poortwachtersfunctie om de stabiliteit van de financiële markten te waarborgen.

 

Groot aantal vacatures hypotheken

Financiële instellingen, zoals banken, staan dan ook te springen om gekwalificeerde hypotheekadviseurs en hypotheekspecialisten, zoals blijkt uit het grote aantal hypotheek vacatures dat er zijn. Ook Rochewood, een prominente detacheerder van professionals voor banken en verzekeringen, heeft regelmatig dergelijke vacatures gericht op hypotheken. 

 

Een cruciale eis aan sollicitanten voor hypotheek vacatures

Uiteraard stelt de detacheerder een aantal eisen aan sollicitanten als het gaat om hypotheek vacatures. De belangrijkste daarvan is dat sollicitanten ernaar streven om het beste uit zichzelf te halen. Deze grondhouding is essentieel om succesvol te zijn als gedetacheerd hypotheekspecialist bij Rochewood. Uiteraard zijn wft-certificaten en enige ervaring in de functie van belang, maar de wil om te groeien, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, is cruciaal.

 

Maak je ambities waar

Werken bij Rochewood is een garantie voor een aantrekkelijke carrière, maar ook qua primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden is Rochewood een prima keuze. En ook al word je gedetacheerd, je staat er nooit alleen voor, je krijgt uitstekende begeleiding en je maakt deel uit van een hecht team waar je altijd op kunt terugvallen. Zo is alles erop ingericht om jou je ambities te laten waarmaken.

 

Een baan als hypotheekadviseer of acceptant

Ben je geïnteresseerd om als hypotheekspecialist in dienst te treden bij Rochewood en zo bij verschillende, gerenommeerde financiële dienstverleners je loopbaan te vervolgen? Start dan je professionele carrière door te solliciteren op een van de vacatures gericht op hypotheken.