Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

De werking van de Ripple koers

De werking van de Ripple koers

Je kan het bijna niet gehoord hebben op het werk, thuis, tv of social media. Cryptocurrency begint in de wereld een steeds bekender gezicht te krijgen, doordat het enkele leuke voordelen heeft ten opzichte van de ‘vertrouwde’ aandelen, maar heeft ook wat puntjes om op te letten. De koerzen van de verschillende cryptocurrency zijn namelijk aan de volatiele kant, waardoor het lastig is om waardes in te kunnen schatten. Volatiel wilt zeggen dat het heel erg vatbaar is voor de kleinste veranderingen. De afgelopen twee jaar is de ripple koers wel nog altijd vrij stabiel gebleven. In deze blog zullen we wat dieper in deze wereld meenemen.

 

Bitcoin vs Ripple koers

In 2013 is alles begonnen met Bitcoin. Bitcoin moest ervoor gaan zorgen dat de oude, standaard, veilige banken niet meer als enige manier zou worden om geld uit te geven. Dit is begonnen met een document van honderden pagina’s lang, waarin alles uitgelegd werd over de blockchain. Dit is het systeem achter de cryptocurrency, waarin alle transacties te vinden zijn door middel van deze te minen. Wat het ook zo sterk maakt is het feit dat iedereen een cryptocurrency kan starten doordat deze blockchain een openbaar protocol is. De ripple koers is op deze manier ook een van deze cryptocurrency.

 

Het speciale aan de ripple koers

Minen is het verkrijgen van een kleine vergoeding voor het verwerken van alle transacties binnen een bepaalde cryptocurrency. Het aparte aan de ripple koers is het feit dat het niet mogelijk is om te minen. Dit heeft te maken met het feit dat Ripple elke keer munten vernietigd op het moment dat er transactie gevalideerd is. Bij ethereum en bitcoin zou je in deze gevallen een kleine bijdrage ontvangen.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/