Pass 4 Sure
Image default
Sport

Dagje makrelen

Lijkt je het wel eens leuk om op zee te vissen, dan is een dagje makreelvissen zeker aan te raden. Het is een heel eenvoudige techniek, met grote kans op vis. Daarbij komt kijken dat alle vis mee naar huis mag, wat de vulling van de vriezer ook goed doet. Het blijft namelijk maanden goed, mits goed schoongemaakt en verpakt. Voor elk moment dus een goede snack om van te genieten na die ene dag vissen.

Gelukkig hoef je voor het zeevissen geen volle viskoffer te hebben. Je kan namelijk op een visboot je hengels en end-tackle gewoon huren en kopen. Al is je hengel en vismolen dan misschien niet naar je smaak, scheelt het toch in de aanschaf van een hengel die je anders niet veel zult gebruiken. Het enige wat je waarschijnlijk zult gebruiken is een stevige wartel een patrenoster-rig en een zwaar stuk lood. Meer heb je niet nodig om makreel te vissen. Aan deze patrenoster-rig zitten 3 tot 6 haken met veertjes. Soms heeft het ook nog extra elementen als een kreeftenkpoje en wat glinsterende sliertjes. Het doel is om deze op en neer te laten dansen, wat de vluchtende beweging van sprotjes doet voorstellen voor een makreel. Doordat de makreel een scholenvis is, zal deze snel aanvallen om te voorkomen dat de buurman eerder bij dit eten is. Door deze drang om te winnen klappen de makrelen vaak hard op het aas. En meestal volgen er meer op de andere haken. 

De kunst is om uit te zoeken hoe hoog de makrelen zwemmen. De meeste mensen laten het lood geheel tot de bodem zakken om het vervolgens op te halen. Door het lood juist gefaseerd te laten zakken kan je nog sneller de vis spotten en doorgeven aan je maten. Zo kan je allemaal je visje mee vangen. 

https://www.sportvisgigant.nl/