Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Chiptuning Volvo

Heb je interesse in het chiptunen van je Volvo, of wil je meer informatie doen over het onderwerp? Lees dan onderstaand artikel vooral even door.

Wat is Chiptuning?

Het antwoord op deze vraag is een beetje complex. De definitie van chiptuning is het scherper afstellen van de motorsoftware. Je auto wordt eerst in een fabriek gekalibreerd. Hierbij wordt een flink marge overgehouden, terwijl dit flinke marge vaak overbodig is. Wanneer je de auto laat chiptunen stelt het bedrijf die hier in gespecialiseerd is je motorsoftware beter af, waardoor je meer winst op het gebied van vermogen en trekkracht krijgt. Een bijkomend voordeel van deze ingreep is een besparing van brandstof.

Voordelen van chiptuning Volvo?

Hoe lekker is het wel niet om op de snelweg even te voelen hoe hard je auto kan optrekken? Als je er van houdt om zo af en toe het gaspedaal van je auto iets dieper in te trappen, is chiptuning een goede oplossing voor je. Wanneer je ervoor kiest om je auto te chiptunen krijg je er niet alleen een snellere Volvo voor terug, maar ook een zuinigere.

Een aantal fabrikanten doen zelf ook al aan chiptuning, Volvo is er hier één van. Verschillende modellen van Volvo hebben verschillende soorten motortypen, hoewel er wel de zelfde modellen motor in zitten. De reden hiervoor is dat Volvo zelf in de fabrieken de goedkopere modellen auto’s downtuned.

Legale chiptuning Volvo

Nadat je de Volvo gechiptuned hebt ben je verplicht om de auto opnieuw te laten keuren. Daarnaast moet je ook blijven voldoen aan de regels van de RDW. Zo mag de auto na de chiptuning niet meer dan 20% extra vermogen hebben dan eerst, dit zal ook overlegt moeten worden met je verzekeraar. Chiptuning is nog legaal in Nederland, maar je moet je wel aan alle milieurichtlijnen houden die bij chiptuning komen kijken.

https://cts-chiptuning.com/volvo-chiptuning/