Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Binnenkort een barbecue?

Nederlanders houden ervan om in de zomer te barbecueën. Zodra de zon schijnt gaan we massaal naar buiten om daar te genieten van ons eigen gegrilde vlees. Een BBQ is het allerleukst als er veel mensen aanwezig zijn. Lijkt het jou leuk om komende zomer een barbecue te organiseren voor familie of vrienden? Hieronder vind je aantal tips om er een geslaagde BBQ van te maken!

Maak een planning voor het budget en het aantal gerechten

Allereerst is het handig om voor de barbecue een budget te bedenken. Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe hoger je besteding. Zorg daarom dat je kiest voor een realistisch bedrag dat past bij het aantal gasten. Het kan lastig zijn om de juiste hoeveelheid gerechten aan te schaffen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de gasten honger gaan lijden op je BBQ, maar je wilt ook niet dat er bakken met vlees overblijven. De meeste mensen eten tussen de drie en vijf stukken vlees, dus dat zou je als vuistregel aan kunnen houden. 

Welk barbecuevlees moet je inslaan?

Als je zeker wilt weten dat iedereen het vlees op je BBQ lekker zal vinden, dan kun je het beste kiezen voor de top drie populairste barbecuevlees: hamburgers, barbecueworstjes en saté. Natuurlijk kun je ook wat minder bekend barbecuevlees inslaan om je BBQ extra memorabel te maken. 

Verder zou je je gasten kunnen vragen naar speciale eetwensen. Je hoeft natuurlijk niet voor iedere gast een uniek gerecht samen te stellen, maar het is wel belangrijk om je gasten te vragen naar allergieën of mogelijke vegetarische wensen. Op deze wijze kun je zelf kiezen welk vlees je aanschaft en houd je ook rekening met bijzondere eetwensen. 

Zorg voor genoeg schaduw tegen de warmte

In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen. Om je gasten te beschermen tegen het felle zonlicht kan het handig zijn om een koel plekje te creëren in je tuin. Voor verkoeling kun je het beste een parasol plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om een grote parasol te kopen of een aantal kleine parasols in je tuin te zetten. Dit ligt maar net aan de grootte van de tuin.  Om genoeg zitplekken in de schaduw aan te bieden kun je het beste kiezen voor een zweefparasol. Bij een zweefparasol zit de voet niet in het midden, maar juist aan de zijkant. Zo kunnen meerdere mensen plaatsnemen onder de parasol en kan de zweefparasol gecombineerd worden met een loungebank. Zorg er verder voor dat er verkoelende drankjes worden aangeboden in de buurt van de parasol zodat je gasten ultieme verkoeling ervaren.