Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Bescherm jezelf door het gebruik van wegwerpwashandjes

Vooral in de zorg wordt er vaak gebruik gemaakt van wegwerpwashandjes. Niet zo gek natuurlijk, deze washandjes kunnen namelijk na eenmalig gebruik worden weggegooid. Dit zorgt voor gemak, maar vooral ook voor veiligheid. Doordat de washandjes maar één keer worden gebruikt, wordt de kans op kruisbesmettingen en infecties enorm gereduceerd.

Droge of vochtige wegwerpwashandjes

Er zijn verschillende soorten wegwerpwashandjes van verschillende materialen, maten en kwaliteit. Een droog washandje gebruik je tijdens het douchen, omdat deze dan vanzelf nat wordt onder de douche. Er zijn ook vochtige wegwerpwashandjes. Deze worden met name bij de verzorging op bed gebruikt voor het verzorgend wassen. In het geval van de vochtige washand is het belangrijk dat de lotion die daarop zit goed is voor de huid. Voor veel mensen is het bijvoorbeeld prettig als er geen parfum in zit of als de lotion pH-neutraal is. Op de verpakkingen staat precies aangegeven wat er in de lotion zit, zodat je een goede keuze kunt maken. Een goede tip is trouwens om deze vochtige washandjes vooraf even te verwarmen in de magnetron. Daardoor worden ze nog prettiger in het gebruik.

Bestellen

Op Van Manen Hygiëneproducten bestel je gemakkelijk washandjes en andere producten op het gebied van hygiëne en verzorging. Werk je in de zorg? Bestel dan in een keer een groot aantal producten, zo blijf je niet steeds opnieuw bestellen. Speciaal voor mensen in de zorg of andere mensen die deze washandjes vaak moeten gebruiken, worden er dozen met 1000 stuks verkocht. Alle washandjes die worden gekocht bij Van Manen Hygiëneproducten zijn gemaakt van zacht molton, dat prettig voelt aan de huid. De lotion bij de vochtige variant is altijd huidvriendelijk en de washandjes zijn op de naden aan elkaar gelast, voor extra stevigheid. Zo scheuren ze niet tijdens het gebruiken en blijft het veilig.

Milieuvriendelijk

Er worden steeds vaker wegwerpwashandjes geproduceerd die gemaakt zijn van milieuvriendelijk materiaal. Deze washandjes worden steeds beter en zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, zoals viscose. Ook voor deze variant washandjes kun je een kijkje nemen op de website van Van Manen Hygiëneproducten.