Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Bent u op zoek naar een orthodontiepraktijk in Nijmegen?

Dan bent u bij het mondzorgcentrum Takenhofplein, orthodontist Nijmegen aan het juiste adres. Dit mondzorgcentrum levert hoogwaardige kennis en praktijk op het gebied van orthodontie.

Sinds 2016 is het mondzorgcentrum gevestigd in Nijmegen. Naast orthodontie levert het mondzorgcentrum ook andere specialistische behandelingen. U kunt hier terecht voor het plaatsen van kronen en bruggen, voor facings, kunstgebitten en klikgebitten, voor implantaten en het laten bleken van uw tanden. Daarnaast zijn er verschillende mondhygiënisten voor de preventiezorg van uw gebit.

Als u op zoek bent naar een goede orthodontiepraktijk of andere specialistische behandelingen voor uw gebit neem dan direct contact op met een van de specialisten van het mondzorgcentrum Takenhofplein. Hiervoor kunt u zich online inschrijven of online een afspraak maken. De specialisten van de tandartsenpraktijk nemen dan telefonisch contact met u op voor een overleg en plannen een afspraak in voor bij de tandarts, mondhygiënist of orthodontist.

Wat houdt orthodontie in Nijmegen in?

De tandartsen bij het mondzorgcentrum Takenhofplein zullen erop toekijken en in de gaten houden of u een beugel nodig heeft óf kan gebruiken. Dit kan de tandarts zien aan hoe uw tanden en kiezen staan en hoe deze groeien.

U moet een beugel wanneer uw tanden scheefgroeien en u last kunt krijgen met kauwen, wanneer uw tanden te ver uit elkaar staan waardoor uw tandvlees kan ontsteken en wanneer uw voortanden niet recht boven elkaar staan.

Wanneer er besloten wordt dat u een beugel nodig heeft zal een orthodontist een röntgenfoto maken van uw tanden en kiezen. Hierna wordt er een afdruk van uw gebit gemaakt waarmee de orthodontist een beugel gaat maken die hij later gaat vastmaken op uw tanden en kiezen.

Het dragen van een beugel is afhankelijk van de stand van uw tanden en kiezen. Meestal duurt het dragen ongeveer twee tot drie jaar.

Vragen of informatie nodig?

Heeft u vragen of bent u op zoek naar informatie rondom orthodontie? Neem dan contact op met het mondzorgcentrum Takenhofplein en laat u adviseren door de hoog specialistische tandartsen en orthodontisten.