Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

5 redenen om een BHV cursus te volgen

Denk je erover na om bedrijfshulpverlener te worden? Dat is zeker een goed plan, en wel om de volgende redenen.

Het staat goed op je cv

Veel bedrijven staan te springen om iemand die een BHV cursus Limburg wilt volgen. Het is immers verplicht om enkele bedrijfshulpverleners te hebben. Meestal peilt een werkgever wie zo’n cursus wilt volgen, maar als niemand zich meldt, wordt iemand aangewezen. Tijdens een sollicitatie zul je dus altijd een streepje voor hebben.

Het is meer dan eerste hulp verlenen

Bij bedrijfshulpverlening moet je niet alleen denken aan hulp verlenen als iemand onwel is. bhv’ers zorgen voor rust in de chaos tijdens gevaarlijke situaties. Tijdens een brand moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat iedereen veilig het pand verlaat en help je met blussen. Voor iedere bedrijfssoort is er een andere soort BHV cursus Limburg.

Je kunt het ook buiten je werk gebruiken

De dingen die je opsteekt tijdens een cursus kun je ook gebruiken buiten de werkvloer. Mocht bijvoorbeeld iemand zich verslikken, dan weet jij hoe je te hulp moet schieten. Waar anderen niet weten wat ze moeten met een grote wond of breuk, zorg jij voor de eerste hulp en voorkom je dat het letsel groter wordt.

Je kunt het verschil maken

Laten we de BHV cursus Limburg vooral niet bagatelliseren, want bij levensbedreigende situaties ben jij het eerste aanspreekpunt. Denk bijvoorbeeld aan reanimatie, vergiftiging en elektriciteitsongevallen.

Het past bij je karakter

Je moet wel het type zijn om bhv’er te worden. Het is belangrijk dat je snel kunt schakelen in gevaarlijke situaties en ook durft op te treden. Aan de ene kant moet je werken volgens protocollen, terwijl je ook moet improviseren wanneer iets niet volgens plan gaat. Je moet ook je hoofd koel kunnen houden, terwijl je collega’s in paniek zijn.

https://eurotransportcollege.com/bhv-cursus-limburg/