Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Een baan als productiemedewerker

Wanneer je op zoek bent naar vacatures productiemedewerker heb je geluk, want er staan veel vacatures open. Als productiemedewerker voer je assisterende en uitvoerende taken uit in een productieproces. Je bent een onmisbare schakel, in iedere branche. Wel is het afhankelijk van de branche welke werkzaamheden je hebt. Als productiemedewerker kun je bijvoorbeeld een machine bedienen, maar je kunt ook aan de lopende band staan of in het magazijn werken. Over het algemeen zijn de werkzaamheden van de productiemedewerker niet heel ingewikkeld en hebben ze altijd een repeterend karakter. Als productiemedewerker draag je altijd bij aan het ontwikkelen of bewerken van een product.

 

Taken

Als productiemedewerker kun je een aantal taken hebben. Net werden al een machine bedienen, de lopende band of werken in het magazijn genoemd, maar dat is niet alles. Je kunt ook machines instellen, controleren of bedienen. Daarnaast kun je goederen inpakken, kwaliteit van goederen controleren en onderdelen van een bestelling verzamelen. Het aanvullen van de voorraad, opruimen van afval en het schoonmaken van de machines kan ook tot je werkzaamheden behoren. Je doet je taak altijd in ploegdiensten. Je hebt dan dus ochtend, – middag, – en avonddiensten. Je kunt werkzaam zijn bij bedrijven die goederen produceren zoals een fabriek, een productieafdeling of een logistieke afdeling. Daarnaast kunnen de sectoren uiteenlopen van metaalbewerking tot de voedingsmiddelindustrie en van de voedingsmiddelenindustrie naar de verpakkingsindustrie.

 

Opleiding

Als productiemedewerker heb je geen specifieke opleiding nodig. Je wordt meestal ingewerkt door collega’s die al lang in de productie zitten en je krijgt vaak een interne opleiding. Je hebt wel werkervaring nodig in een productieomgeving. Bij vacatures productiemedewerker zal je dat ook altijd terug zien in de eisen. Daarnaast kun je bij vacatures productiemedewerker verwachten dat er gevraagd wordt dat je fysiek werkzaamheden kunt uitvoeren, waarbij je nauwkeurig bent.

https://fleximpuls.nl/vacatures/productie-vacatures/