Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Zo werk je sneller met je computer!

Met een computer kunnen werken is bijna onontbeerlijk geworden in de huidige maatschappij. Zo goed als alle bedrijven gebruiken computers en computerprogramma’s om hun dagelijkse taken te verdelen en te communiceren met werknemers. Daarom is kunnen werken met de belangrijkste programma’s op een computer van groot belang. We zetten dan ook graag enkele tips uiteen zodat je sneller kan werken!

 

Leer shortcuts in word

Een van de belangrijkste zaken die je in Microsoft word kan leren zijn de basis shortcuts. Door te leren kopiëren en plakken zonder dat je je muis nodig hebt, verlies je geen onnodige tijd. Kopiëren en plakken doe je respectievelijk door op de Ctrl en C en Ctrl en V te drukken. Er zijn ook andere shortcuts. Zo kan je bijvoorbeeld F7 gebruiken om de tekst die je hebt geschreven snel en automatisch te controleren op spelling- en grammatica fouten.

 

Leer een cel vastzetten in Excel.

Wanneer je met Excel begint te werken zonder dat je heel veel ervaring hebt, kan je soms misschien wat onzeker zijn over hoe je bepaalde handelingen doet. Het is dan ook een heel goed idee om bepaalde basiszaken te leren, zoals een cel vastzetten. Excel is redelijk intuïtief, waardoor je de verschillende shortcuts vooral gewoon moet uitproberen. Een cel vastzetten Excel doe je door gebruik te maken van F4

 

Leer te werken met Google en ander zoekmachines

Zoekmachines zijn in het algemeen een heel goede tool om informatie op te zoeken. Wist je trouwens dat zoekmachines hun eigen shortcuts hebben om het zoeken te vergemakkelijken? Zo kan je bijvoorbeeld aanhalingstekens toevoegen om de zoekwoorden letterlijk te gebruiken. Een ander voorbeeld is om een min toe te voegen voor een bepaald woord als je wil dat de resultaten dat woord niet bevatten.

 

Door dit een aantal keren uit te testen, heb je in een mum van tijd alles onder de knie!

 

https://hulpbijexcel.nl/cel-vastzetten-excel/