Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Wil jij weten hoe je je zelfverdediging moet verbeteren?

We hebben het vast wel eens gehoord hier en daar; een zelfverdedigingscursus. Heb je het gevoel dat je zou willen dat je beter voor jezelf kon opkomen in gevaarlijke situaties? Of wil je eenvoudige technieken en principes leren die je zullen behoeden voor onaangename of zelfs gevaarlijke situaties? Maar is de drempel om deel uit te maken van een groep nog te hoog of voel je je er nog niet comfortabel genoeg bij? Er zijn tegenwoordig ook vele andere dingen die je kunt doen om jezelf een veiliger gevoel te geven. Ben je benieuwd hoe je dit kunt bereiken? Lees dan snel verder!

Wat kun je aanschaffen?

Om jezelf te verdedigen zijn er ook al hele kleine dingen die je kunt doen. Wanneer je bijvoorbeeld s’ avonds alleen over straat moet gaan is het eens te proberen om je sleutels tussen je vingers te houden. Mocht er iemand te dichtbij komen of je wilt jezelf kunnen verdedigen, kun je proberen met je sleutel jezelf te verweren. Maar er zijn ook andere dingen die je kunt aanschaffen om jezelf te kunnen verweren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een bus pepperspray die je bij je kunt dragen als je op pad gaat. Een bus pepperspray is klein maar kan je al snel een veilig gevoel geven. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook alarmen op de markt die zo klein zijn dat je ze aan je sleutelbos kunt hangen. Mocht je je niet veilig voelen of mocht iemand je aanvallen, dan kun je het alarm activeren en zal er een heel hard geluid klinken. Zo wordt niet alleen je omgeving gewaarschuwd maar zal je je aanvaller ook weg laten schrikken.

Wat kun je doen?

Naast het aanschaffen van spullen kun je er ook zelf voor zorgen dat je je veiliger voelt. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een weerbaarheidstraining te doen. Bij een weerbaarheidstraining denkt men al snel aan het trainen van een kind dat gepest wordt, om weerbaarder te zijn. Echter is het veel meer dan dat. Een weerbaarheidstraining is voor iedereen die zich assertiever wilt voelen. Met een dergelijke trainging kun je meer zelfvertrouwen krijgen en zul je je een stuk veiliger voelen.

https://www.bokscoaching.nl/weerbaarheidstraining/