Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Wat is een Propolis tinctuur?

Propolis tinctuur, of moeder tinctuur, is een geneesmiddel dat zowel vitamine A, B, C en E als mineralen bevat.  Je kunt het gebruiken tegen bacteriën, virussen en schimmels. Het kan ook worden gebruikt voor gorgelen en andere hygiënische toepassingen. Er wordt gezegd dat het goed is tegen aften die erg pijnlijk en vervelend zijn als ze niet worden behandeld. Propolis tincturen worden gemaakt van de producten van bijen. Propolis is een product dat van nature door bijen wordt gemaakt van populieren- en kegeldragende bomen. Het is een harsachtig materiaal dat veel voordelen biedt die ook in andere bijenproducten terug te vinden zijn. Propolis wordt ook wel kithars genoemd en heeft bijna dezelfde samenstelling als andere bijenproducten en is samengesteld uit dierlijke en plantaardige componenten. Raadpleeg echter eerst je arts. Propolis is goed voor je gezondheid, maar er zijn speciale gevallen waarin je goed moet opletten. Mensen met allergieën, bloedingsstoornissen en tijdens de zwangerschap kunnen deze tinctuur misschien beter vermijden. Propolis kan het proces van de bloedstolling vertragen, wat een risico is voor mensen met bloedingsstoornissen. Zwangere vrouwen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde doses vanwege de verhoogde behoefte door wat baby’s in de baarmoeder nodig hebben. Het is dus in deze situatie het beste om de inname van propolis laag te houden, of tijdelijk te vermijden.

Wanneer is de beste tijd om propolis te nemen?

Er zijn geen voorwaarden voor het nemen van tincturen op basis van propolis. Je kunt het in principe nemen wanneer je maar wilt. Zelfs als je niet ziek kun je nog steeds propolis gebruiken. Propolis kan gebruikt worden als supplement om je lichaam in vorm te houden. Beschouw propolis echter niet als de enige bron van vitamines en mineralen voor je lichaam. Je zult nog steeds andere aspecten van je basisbehoeften voor de gezondheid moeten behouden. Behoeften zoals goede voeding, lichaamsbeweging en andere vitamines en supplementen mogen niet worden genegeerd. Als je echter al andere supplementen dan propolis tinctuur gebruikt, kun je het beste eerst met een arts praten. Er kunnen bepaalde vitamines en mineralen zijn die conflicteren of een overschot veroorzaken, afhankelijk van welke andere supplementen je neemt in combinatie met met propolis-tincturen.

Kan propolis worden gebruikt bij ernstige gezondheidsproblemen?

Het antwoord op deze vraag hangt volledig af van de behandeling die je arts heeft voorgeschreven. Als het gaat om ernstige gezondheidsproblemen, zal je arts je de meest directe en effectieve behandeling voorschrijven die beschikbaar is. Ze kunnen al dan niet toestemming geven voor het gebruik van bijenproducten zoals propolis tinctuur. Ook bij een ernstige aandoening moet je niets innemen als het om medicijnen en supplementen gaat wat je niet hebt overlegd. Het kan je meer kwaad dan goed doen als je de adviezen van je arts niet opvolgt.

Bron: Natuurlijk-westland.nl