Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Waarom je kiest voor een contractvrije fysio

Wat is een contractvrije fysiotherapeut?

De naam zegt het eigenlijk al, een contractvrije fysiotherapeut is een fysio die zijn of haar praktijk runt zonder contracten af te sluiten met de zorgverzekeraars. Er zijn tal van andere disciplines binnen ze zorgbranche die contractvrij werken. Zo zien we steeds meer tandartsen en orthodontisten op deze wijze hun praktijk voortzetten.

Waarom kiest een zorgaanbieder voor contractvrij werken?

Als zorgaanbieder wil je de beste dienst leveren aan een cliënt. Je streeft naar een zo spoedig mogelijk en duurzaam herstel. De beste aanpak is vaak een uitgebreide. Niet enkel klacht gerelateerd, maar een onderzoek top tot teen. Letterlijk. Hier gaat meer tijd in zitten dan een reguliere behandeling van zo’n 25 minuten.

Door de tijd te nemen voor de cliënt ervaart óók de zorgaanbieder minder druk. Hierdoor is er meer ruimte voor het opbouwen van een vertrouwensband tussen zorgaanbieder en cliënt en kan er dus beter worden gekeken naar de aard van de klacht. Zit je als zorgaanbieder wel vast aan contracten? Dan gelden de regels van de tussenpartij, de zorgverzekeraar. Deze kent strengere eisen betreffende behandeltijd.

Waarom zou je kiezen voor een contractvrije fysiotherapeut?

Tijd en aandacht. Zoals hierboven geschetst wordt, is er ruimte voor het volledige verhaal. Hierdoor kan de fysio opzoek naar de aard van jouw klacht. Daarnaast is het leveren van kwaliteit het bestaansrecht van een contractvrije fysiotherapeut. Je weet dat jouw fysio er alles aan doet om jou als klant tevreden te houden.

Is de therapeut dan wel goed als er geen contracten zijn afgesloten?

Je hoeft je zorgen te maken over de kwaliteiten van een contractvrije fysiotherapeut. Als therapeut ben je verplicht om in het Register voor Beroepen Individuele Gezondheidszorg ingeschreven te staan. Om in dit register te blijven moet de therapeut zich blijven scholen en een verplicht aantal uren werken als therapeut.

Kan ik de facturen wel declareren?

Je ontvangt gewoon een factuur met de officiële codes erop vermeld. Deze kun je vaak met één klik op de knop declareren. Heb je een goede aanvullende polis? Dan krijg je een gedeelte van het bedrag vergoed. Dit hangt natuurlijk af van de verzekeraar.

Contractvrije fysio in Bergen op Zoom


MOEF is een contractvrije fysiotherapiepraktijk in Bergen op Zoom. Hier staat de cliënt centraal. Het is een nieuwe kijk en andere aanpak op bestaande problemen. Marc Lems, oprichter en fysiotherapeut van MOEF, wilt alle tijd en aandacht spenderen aan de behandeling en niet aan de eisen van derden. Het draait binnen MOEF om jou!

Mocht je jezelf in een situatie bevinden waar je vastloopt met je klacht, progressie in herstel of het achterhalen van de oorzaak? Breng eens een bezoek aan een contractvrije behandelaar in de regio Bergen op Zoom.

 

https://moef.it/