Pass 4 Sure
Image default
Zakelijk

Waar moet je op letten als je een bureau wil kopen?

Nieuwe bureaus zijn er in een oneindig aantal combinaties. Kies je voor een budget bureau met een basic afwerking voor op je zolderkamer? Of heb je een design bureau nodig om de juiste indruk op jouw klanten te maken als ze op bezoek komen? In dit artikel laten we je precies zien waar je op moet letten als je op internet een nieuwe bureau wil gaan kopen. 

Verschillende soorten bureaus om uit te kiezen

Hoewel men vaak denkt: “Een bureau is een bureau” is het handig om even te weten welke soorten bureaus er bestaan. Zo kan je vooraf al een keus maken in het soort bureau dat je nodig hebt. Afhankelijk van de manier en intensiteit waarmee je het bureau zal gebruiken kan je kiezen voor één van deze drie soorten: 

  • Standaard bureau zonder poespas (budget lines)
  • Verstelbare bureaus (midden tot hoog segment)
  • Zit-sta-bureaus (midden tot hoog segment)

Standaard bureau zonder poespas (budget lines)

Laten we beginnen bij het begin. Je standaard bureau zonder poespas. Niet verstelbaar. Niet per se ergonomisch tenzij de afmetingen van je lichaam precies aansluiten op het massa ontwerp van het bureau. Hoewel dit soort bureaus erg goedkoop te verkrijgen zijn zit er een groot nadeel aan: De kans is ontzettend groot dat je binnen de kortste keren lichamelijke klachten krijgt. Prima als bijzettafel maar als bureau kunnen we deze objecten niet adviseren. 

Verstelbare bureaus (all round een goede keus in alle klassen)

In hoogte verstelbare bureaus zijn een stuk beter om de juiste werkhouding te vinden. Door een verstelbaar bureau aan te passen aan je werkhouding en afmetingen kan je over het algemeen goed ergonomisch werken. Deze bureaus zijn er in allerlei verschillende afwerkingsniveaus, van budget tot high end. Verstelbare bureaus zijn in overvloed te krijgen en hebben eigenlijk maar één nadeel: Je kan ze slechts tot zeker hoogte (en laagte) instellen. Dus als je graag wil staan tijdens je werk (tip: dat is super gezond en goed voor je productiviteit) dan moet je toch echt verder zoeken naar een zit sta bureau. 

Zit-sta-bureaus (de beste keus als budget minder belangrijk is)

Zit sta bureaus zijn zowel voor je gezondheid als je productiviteit het allerbeste. Je hoeft niet per se de hele dag te staan (of te zitten). Juist door zittend werken en staand werken af te wisselen moet je lichaam zich constant aanpassen. Hoewel dit vermoeiend kan klinken geeft het je juist de energie en concentratie die je nodig hebt om een productieve dag te draaien. Het enige nadeel aan een zit sta bureau is de prijs. Er zijn natuurlijk wel instap modellen verkrijgbaar maar ook hier liggen de prijzen net iets hoger dan bij een instap verstelbaar bureau. Op termijn betaalt een zit sta bureau zich in veelvoud terug door verhoogde productiviteit, een hoger gevoel van welzijn en betere gezondheid. Zeker als het een zit sta bureau vergelijkt met een standaard bureau (van vroeger) is het echt een wereld van verschil.