Pass 4 Sure
Image default
Rechten

Verbintenissenrecht Advocaten

Afspraken worden, zeker in Nederland, vaak vastgelegd in een verbintenis. Dit kunnen afspraken zijn tussen particulieren onderling, tussen een particulier en een bedrijf en bedrijven die afspraken, die ze met elkaar maken, in een contract zetten. Ga maar na, wil je een huis huren dien je een huurovereenkomst te tekenen, lever je als bedrijf producten aan een ander bedrijf, wordt dit vastgelegd in een leveringsovereenkomst en wil je een huis kopen dien je een koopovereenkomst te tekenen. Zo zijn er natuurlijk vele verschillende voorbeelden te noemen waar het verbintenissenrecht om de hoek komt kijken. Door een contract overeen te komen weten beide partijen precies wat er van elkaar verwacht wordt en zijn er geen onduidelijkheden over de rechten en plichten van beide partijen. Het is ook mogelijk om mondeling een overeenkomst aan te gaan met de wederpartij. Let wel dat bij mondelinge afspraken er vaak onduidelijkheid kan ontstaan, waardoor het in de meeste gevallen uitmondt in een welles/nietes verhaal. Aangeraden is dus om afspraken die je maakt met een ander (zeker als deze financiële of ondernemingsrecht zaken bevatten) vast te leggen in een overeenkomst.

Laat een verbintenissenrecht advocaat meekijken

Het tekenen van een contract is niet iets waar je gemakkelijk over moet denken. Het kan namelijk een grote invloed hebben op je financiële positie en je onderlinge relatie met de wederpartij. Zeker als het een contract is wat je voor langere tijd aangaat kan dit potentieel nadelige gevolgen hebben. Het is dus erg belangrijk dat als je twijfelt over de inhoud van een contract dat je het contract laat checken door een verbintenissenrecht advocaat. Ook al twijfel je niet kan het geen kwaad om een verbintenissenrecht expert mee te laten kijken. De advocaat kan je wijzen op mogelijke gevaren en zal het contract bekijken vanuit de bescherming van jou. Dit geldt ook als je als bedrijf of particulier een contract wilt laten opstellen. Zorg er ten allen tijde voor dat de inhoud van het contract juridisch kloppend is en dat de afspraken duidelijk geformuleerd zijn.

Inhoud van de overeenkomst afhankelijk van het soort contract

De inhoud van een overeenkomst verschilt natuurlijk aan de hand van het soort contract dat je aangaat. Er zijn vele soorten overeenkomsten die in een contract worden vastgelegd. Waar je in de praktijk het meest mee te maken zult krijgen, in het arbeidsrecht de arbeidsovereenkomsten, huurovereenkomsten, koopovereenkomsten, samenlevingscontracten/huwelijkse voorwaarden en bijvoorbeeld een telefoonabonnement die je dient af te sluiten. Ondernemers zullen niet alleen een verbintenis overeenkomen met personeel, denk aan een concurrentiebeding of een vaststellingsovereenkomst, maar vaak ook een samenwerkingsovereenkomst met een andere onderneming. De inhoud van een overeenkomst is dus sterk afhankelijk van het soort contract.

Contractenrecht Advocaten

Heb je een vraag over een contract of wil je een overeenkomst juridisch laten checken? Contacteer dan een verbintenissenrecht advocaat! De advocaat zal je informeren over de gevolgen van het aangaan van het contract en mogelijke gevaren die je loopt vermelden. Helaas is het overeenkomen van een verbintenis met elkaar geen garantie dat er geen geschillen kunnen ontstaan over de interpretatie van het contract. Mocht je te maken krijgen met een geschil, denk hierbij bijvoorbeeld aan dat de tegenpartij overeengekomen zaken niet nakomt, is het belangrijk om een contractenrecht expert te benaderen. Door het inschakelen van een advocaat contractenrecht worden jouw rechten het best beschermt en weet je precies welke stappen te nemen om het geschil op te lossen of nog beter te voorkomen.