Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Waar kun je werken tijdens corona?

Sinds het covid-19 virus in Nederlans is , is er voor veel mensen een boel verandert. Zo hebben mensen steeds minder sociale contacten, zit je meer en langer thuis en heb je geen of weinig werk als je in de horeca werkzaam was. Mensen in de horeca hebben het in de strijd om het virus misschien nog wel het zwaarste. Zij hebben namelijk al maanden geen inkomsten en kunnen daardoor maar net hun personeel betalen. Het gevolg hiervan is dat jongeren vaker zonder baan komen te zitten en daardoor in financiële problemen kunnen komen. Gelukkig zijn er meer manieren om geld te verdienen. In deze blog gaan we 2 van deze manieren verder beschrijven.

Werken als oppas service

Massaal zijn mensen werkeloos geworden door de corona crisis en de omstandigheden die het met zich mee brengt. Ook in andere landen is de werkeloosheid fors toegenomen en dat heeft tot veel problemen gezorgd. Toch zijn er in Nederland nog enkele banatjes waar je alsnog geld mee kan verdienen en daardoor niet de hele dag doelloos thuis hoeft te zitten. Een oppas service beginnen is een goed voorbeeld en kan ervoor zorgen dat je binnen de kortste keren meer en vaker kan werken. Dit hoeft ook niet altijd in persoon te zijn, want met een aantal technische snufjes kun jij het kind vermaken. Zo kunnen papa en mama ongestoord doorwerken zonder dat hun kind constant om dingen blijft vragen. Veel ouders zijn dan ook op zoek naar zo’n soort hulp en dat kan dan ook een goede oplossing in deze tijd zijn.

Ander flexibel werk

Buiten oppassen kun je ook voor ander soort flexibel werk kiezen. Zo kan eten bezorgen of pakketjes bezorgen ook zorgen voor genoeg inkomsten en je goed bezig houden. Meestal is dit in ZZP vorm en kun je daardoor gemakkelijk je eigen uren kiezen. Werktijden kun je daardoor geheel naar wens aanpassen en kun je dus kiezen wanneer jij wilt werken. Eten bezorgen kan via deliveroo of thuisbezorgd, terwijl je pakketjes kan bezorgen via DHL of Post-NL.