Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Tiny houses met uitzicht op Kreta

Kreta heeft veel te bieden: pittoreske stranden, een indrukwekkende combinatie van cultuur en natuur en een zeer gastvrije bevolking. Het is niet zonder reden dat Kreta een van de meest populaire tiny house bestemmingen in de Middellandse Zee is. Nu heeft zelfs het idee van het minimalistische leven zijn weg naar het Griekse eiland gevonden: Het Nederlandse bedrijf Eco Living heeft een mobiel modulair huis verhuisd naar Kreta.


http://www.youtube.com/watch?v=PIXqSLR-mOM

 

Tiny House-on-Wheels eco living

De product- en interieurontwerper Tim Bever, oprichter van Eco Living, heeft zich ten doel gesteld om ruimtebesparende, efficiënte en visueel aantrekkelijke oplossingen te ontwikkelen voor milieubewust wonen. Met dit in gedachten heeft hij een reeks autonome modules ontworpen die individueel zijn aangepast aan elke locatie. Niet alleen de grootte van de levende modules en het onderliggende zelfvoorzieningsconcept staan voor een kleine ecologische voetafdruk, maar ook de gebruikte materialen en hun leveranciers werden geselecteerd op basis van de criteria van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid (ook een lange levensduur).

De tiny houses van Eco Living zijn ontworpen om de kosten van tiny houses laag te houden: Ze worden geproduceerd in de eigen werkplaats in Nederland, wat de workflow vergemakkelijkt en het mogelijk maakt om het hele ontwikkelingsproces te controleren – de productietijd per module is dus slechts tussen de 8 en 10 weken en de door het bedrijf zelf gestelde kwaliteitsnorm is gegarandeerd. De woonmodules – volledig uitgerust met keuken, badkamer, PV-systeem, houtkachel, etc. – worden vervolgens naar hun bestemming vervoerd. Op Kreta staat nu een modulehuis op wielen, wat bewijst hoe vakkundig het Eco Living team zijn motto “Build small, build smart, build beautiful”.

 
 

Tiny house-op-wielen Eco Wonen 3

De website van de fabrikant geeft ons wat achtergrondinformatie over dit project: Deze mobiele woonmodule is gebouwd voor een yogadocent die elke ingreep in de grond en de bomen op de bestemming tot een minimum wilde beperken; het huisje moest tussen drie oude olijfbomen passen. Tim Bever heeft voor deze opdrachtgever een huis ontworpen dat de kleurstelling van de traditionele gebouwen in de omgeving overneemt en tegelijkertijd een modern ontwerp heeft. Afgezien van de douche en het toilet, die in een aparte kubus zijn opgeborgen, volgt dit model consequent het hierboven beschreven concept.
 

Tiny house-op-wielen Eco Wonen 4

Het Tiny House herbergt het woongedeelte, het slaapgedeelte en de keuken. De voorkant van het raam opent naar de zee en biedt een fantastisch uitzicht. Het huisje werd in Nederland geprefabriceerd en per dieplader naar Kreta vervoerd, zodat de buitenafmetingen van de module moesten voldoen aan de maximale afmetingen voor het wegtransport. Op het eiland werd de module op een zelflader gehesen en met behulp van een laadkraan op de bouwplaats op zijn eindbestemming geplaatst. De bouw van de woonmodule op een aanhangwagen is te danken aan de plaatselijke bouwvoorschriften, die op dit moment alleen voorzien in een mobiele woning die in aanmerking komt voor goedkeuring.

 

Tiny house-on-Wheels-Echo-Living-2

Op deze foto’s, die ruiken naar zonverwarmde aarde en hout, kan het verlangen naar het zonnige zuiden zich snel ontwikkelen. Helaas is dit minihuisje niet te huur, maar als u zin heeft om even te pauzeren in een Griekse olijfboomgaard, dan kunt u bij Fewo-direkt.de andere, zeer mooie, kleine accommodaties vinden. Voor een vakantie op Kreta is het ook mogelijk om een auto te huren om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen en de vele culturele bezienswaardigheden verspreid over het hele eiland te bezoeken. Een kijkje op de website van het tiny house verhuurbedrijf Car Del Mar kan de moeite waard zijn: Er is een grote keuze aan goedkope kleine tiny houses. Tot slot vereenvoudigt een huurtiny house je vakantie. Hoe u uw vakantie op Kreta ook plant, de levendige tradities, het zeeklimaat en de originele landschappen bieden genoeg mogelijkheden voor een ontspannen vakantie.