Pass 4 Sure
Image default
Internet marketing

Kies voor lokale SEO instellingen om meer conversies te genereren

Kies voor lokale SEO instellingen om meer conversies te genereren

Lokale SEO is steeds belangrijk aan het worden voor de meeste ondernemers. Dit komt omdat mensen graag lokaal kopen in de buurt van hun eigen woonplaats. Ruim 45% van de zoekopdrachten wordt lokaal gedaan waardoor er hier ook veel winst valt te behalen voor bedrijven. Sommige bedrijven spelen hier slim op in en maken een aparte landingspagina voor diverse plaatsnamen. De corona pandemie heeft ook bijgedragen aan de hoge populariteit van lokale winkels en webshops. De slogan “koop lokaal” is er nog steeds vandaag de dag en hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. We zien nu richting de feestdagen zelfs dat 77% van de mensen lokaal zoekt naar bedrijven. Een andere factor die hier veel invloed op heeft is dat mensen veelal op een mobiel apparaat een zoekopdracht doen. Deze zijn meestal voorzien van locatie voorzieningen waardoor er dus ook automatisch lokaal gezocht wordt.

Waarom zijn lokale SEO instellingen zo belangrijk?

Lokale SEO instellingen zijn het belangrijkst voor de kleine ondernemers. Om snel een resultaat te bereiken kiezen de meeste ondernemers voor een Google ADS pakket. Dit is betaald adverteren in de zoekmachine, maar op de lange termijn vaak ook een kostbare hobby. Met de juiste SEO instellingen  kun je een goede positie bereiken in de zoekmachine die vaak ook blijvend is. Echter heb je hier wel wat meer geduld voor nodig in de meeste gevallen zon 6 maanden minmaal. Wanneer je deze positie behaald hebt is het belangrijk om deze ook te blijven behouden. Dit doe je door voldoende in te zetten op linkbuilding en nieuwe, maar ook relevante content. In principe is dit iets wat je zelf kunt doen, maar wanneer je hier geen verstand van hebt kun je het beste een profesionele marketeer inschakelen. Zij weten precies welke metagegevens, zoekwoorden en andere belangrijke SEO elementen zij moeten gebruiken.

Kom hoger in de zoekmachine en bereik meer klanten

Je kunt veel hoger in de zoekmachine komen door in te zetten op lokale SEO instellingen. Dit is een aparte markt die door steeds meer bedrijven benut wordt. Vandaag de dag gebeuren de meeste zoekopdrachten ook lokaal in Google, Bing of andere zoekmachines. Er zijn steeds meer apparaten die de locatie gebruiken om het juiste bedrijf, product of merk te vinden.