Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Inzamelen papier en karton, wat mag nu wel of niet?

Soms is het om gek van te worden. Dit mag wel en dat mag niet. Hoe zit het nu dan? Het is allemaal niet zo voor de hand liggend dan soms wordt gedacht. Maar, als je een eigen bedrijf hebt, moet je dit natuurlijk wel een keer uitzoeken. Wil jij nu voor eens en altijd zitten hoe het wat er nu wel en niet bij het oud papier mag? Lees het hier

Wat mag niet

Plastic hoesjes mogen niet. Net als yoghurtpakken en dergelijke. Een yoghurtpak hoort bij het plastic afval. Ook bubbeltjes enveloppen, koffiefilters, ordners, geplastificeerd papier, foto’s en behangpapier mogen niet bij het oud papier.

Wat mag wel

Gelukkig een heleboel: kranten, reclamedrukwerk, boeken, flyers, etc. mogen allemaal bij het oud papier. Alleen moet je bij reclamedruk werk wel het plastic hoesje verwijderd hebben. Enveloppen met venster mogen over het algemeen ook bij het oud papier. Maar, check het even hoe het in jouw gemeente zit. Soms zijn er daarin ook nog verschillen. Ook voedselverpakkingen zonder vetvlekken (dus niet die vieze pizza doos) mogen erin. Helemaal up-to-date zijn? Zoek dan op het internet de scheidingswijzer papier en karton die voor jouw gemeente geldt.

Bedrijfscontainer

Is het duidelijk wat de regels zijn binnen jouw gemeente? Dan staat niets meer in de weg. Bestel voor jouw bedrijf snel de juiste bedrijfscontainer. Met zo’n bedrijfscontainer zorg je ervoor dat je meteen al het oud papier kwijt kunt. Dat is natuurlijk fijn.

Er zijn genoeg plekken waar je zo’n bedrijfscontainer kunt huren. Dus dat komt vast goed. 

Daarnaast moet iedereen in het bedrijf ook op de hoogte zijn van wat er nu wel en niet bij het oud papier mag. Zorg dus ook bijvoorbeeld voor extra oud papier prullenbakjes in de kantoorruimtes.

Verder is het handig om de afvalwijzer van de gemeente uit te printen en op een geschikte zichtbare plaats op te hangen. Zo kan iedereen snel zien wat er in welke afvalbak moet. Zorg ervoor dat het werkbaar is voor iedereen om zich eraan te houden en wees zelf natuurlijk het grote voorbeeld.

https://rolcontainernederland.nl/