Pass 4 Sure
Image default
Gezondheid

Hygiëne

Een goed hygiënisch gevoel hebben is fijn voor jezelf maar ook voor een ander. Als je aan het begin van de dag je tanden hebt gepoetst dan maak je je ook minder druk of je wellicht een slechte adem hebt. Hygiëne is ook van toepassing thuis of op het kantoor. Stel je voor dat die collega die zich altijd loopt te haasten elke ochtend, geen deodorant heeft opgedaan. Op de hygiëne letten is hierom noodzakelijk voor onszelf, maar zeker ook voor de mensen om ons heen. 

 

Persoonlijke hygiëne

Hygiëne begint bij jezelf en het lichaam wat je meedraagt sinds je bent geboren. Persoonlijke hygiëne is een breed begrip, maar hieronder volgt een lijst van punten waar je op kan letten:

  • Onaangename geurtjes
  • Onverzorgde en vieze nagels
  • Onverzorgde en vieze haren
  • Onverzorgde en vieze kleding

Hoewel het soms wat energie nodig heeft, kunnen we dit makkelijk bestrijden. Je kan hierbij denken aan eens in de zoveel tijd douchen, goed onze tanden poetsen, een luchtje opdoen en noem maar op. Ook met de uitbraak van het griep seizoen is het belangrijker dan ooit dat we ook de niet zichtbare bacteriën bestrijden. We doen dit met bijvoorbeeld desinfectiemiddel of door onze handen extra vaak te wassen. Met een goed persoonlijk hygiëne niveau wordt op hart- en vaatziekten ook verminderd. Het heeft kortom alleen maar voordelen voor jezelf en andere om extra op je hygiëne te letten. 

 

Hygiëne in huis 

Nare geurtjes en vieze borden in de gootsteen zijn nooit fijn, zeker niet als je er woont. Het is belangrijk om ook thuis hygiënisch te werk te blijven gaan. Veel bacteriën kunnen niet door het oog worden waargenomen. Alles lijkt prima tot er ineens schimmel in je badkamer groeit. Eten bij de televisie is ook een goed idee totdat je er ineens door hebt dat er weken aan eten op je tapijt ligt. Er gelukkig wel gebruikt worden gemaakt van een tapijtreinigingsmachine om die hardnekkige vlekken te verwijderen. Je bezoekers zullen geen opmerkingen meer maken over het onhygiënische kleed maar wel over je gave vloerbedekking reiniger. 

https://omnimar.nl/93-tapijtreinigers