Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Huizen aankopen of verkopen met verstand

Of je nou een huis wilt aankopen of wilt verkopen, vrijwel niemand zal tegenwoordig nog blind een contract aangaan. Dat wil zeggen dat je zelf bij een aankoop alles wilt weten over een huis, en andersom niet kunt verwachten dat je een huis zomaar verkoopt zonder bijvoorbeeld een bouwkundig rapport. Huizen zijn (vooral vandaag de dag) extreem dure aankopen waarbij men veel zekerheid wilt hebben. Je koopt een huis met verstand. Zoals iedereen echter weet, verstand komt met de jaren en huizen kopen is niet iets wat je heel vaak in je leven zult doen. Waar moet je dus op letten?

De staat van een huis

Het spreekt misschien voor zich, maar je moet letten op de staat van een huis. Dat houdt in dat je niet alleen maar moet letten op vochtplekken en mogelijke nodige restauraties, maar ook op het bouwkundige aspect en of er bijvoorbeeld asbest in het huis aanwezig is. Omdat je dit niet allemaal zelf kunt onderzoeken is het belangrijk dat een expert dit soort dingen bekijkt. Dit kan vanuit zowel de koper als de verkoper. Bij de staat van een huis speelt altijd zowel de geschiedenis als de huidige staat mee. Sommige dingen kun je namelijk simpelweg niet zien, terwijl ze wel onderdeel zijn van het huis. Hierbij hoort ook een verklaring van de verkopende partij dat ze geen informatie achterhouden.

Hart voor je huis

Naast dat je een huis moet (ver)kopen met verstand en legaliteit, is het ook belangrijk dat je hart in een huis zit als je het aankoopt. Een huis moet aanvoelen als thuiskomen, of je moet de visie hebben (en het geld) om er een echt thuis van te maken. Je komt erachter wat voor jou een thuis is als je continu bezig bent met wat je nou eigenlijk wilt. Maak lijstjes, afwegingen. Wat is echt belangrijk voor jou? Een grote televisie of veel groen in de buurt? Een school dicht bij voor de kinderen? Een extra slaapkamer? Het kan allemaal meespelen.

Makelaar Heerlen

Omdat je al deze dingen niet zo makkelijk kunt doen zonder expertise of in het geval van je hart, de begeleiding van een expert, kun je op zoek gaan naar een goede makelaar zoals makelaar Heerlen. Makelaar Heerlen, of welke makelaar je dan ook vertrouwd in je buurt, kan ervoor zorgen dat jij met zekerheid een huis kunt aan- of verkopen. Dit is het bijna altijd waard, want stel je ziet iets bouwtechnisch over het hoofd, dan kost je dit vaak meer geld dan dat de makelaar kost.

https://www.ferhaasmakelaardij.nl/