Pass 4 Sure
Image default
Zakelijk

Hoe kun je makkelijk je kinderen naar buiten krijgen?

Het is misschien tegenwoordig een onmogelijke missie om jouw kinderen naar buiten te krijgen en sowieso van het beeldscherm af te krijgen. Ze zijn zo vastgeplakt aan een scherm dat het bijna niet te doen is om ze iets anders te laten doen. Daarom zijn wij vandaag je redders van de dag! Want in deze blog gaan we je een beetje je de goede richting in sturen wat je kan doen om je kind te motiveren om naar buiten te gaan. Het zal niet bij ieder kind werken, maar wees vooral slim.

Ga lekker naar een speeltuin

Als je geluk hebt, kunnen je kinderen zelf naar de speeltuin toe gaan met vrienden als je deze om de hoek hebt zitten. Sommige ouders hebben het pech dat ze bij geen speelgelegenheid in de buurt hebben en iets verder moeten gaan. Maar onderneem deze stappen en ga daarheen. Er zijn genoeg speeltuin parken waar je heen kan met de fiets of auto om even je kind te laten gaan. Op deze manier geef je je kind ook geen keuze meer en is er geen beeldscherm van pas. Laat ze lekker los gaan terwijl jij lekker geniet op een bankje.

Verzin leuke spelletjes

Er zijn genoeg spelletjes die je buiten kan doen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Annemaria koekoek!’ of aan ‘schipper mag ik overvaren’. Misschien zijn deze spellen een beetje te oubollig voor tegenwoordig, dus kijk met hun mee wat ze veel doen op een schoolplein. Is stoepkrijt weer een ding of gaan ze toch meer richtingen knikkeren. Wat je altijd nog kan doen, is dat ze lekker buiten onder een parasol aan een tafel kunnen kleuren of knutselen. Ze zijn dan toch buiten maar wel lekker bezig.

Doe gezellig mee!

Soms wil je juist wat meer rust en vraag je eigenlijk aan je kinderen of ze zelf iets willen verzinnen. Maar als er geen vrienden zijn die kunnen spelen, wordt het voor hen ook best lastig. Daarom is het ook zeker leuk en rustgevend om met je kind samen aan de slag te gaan buiten. Ga even samen een balletje trappen of stoepkrijten, het is ook meteen een mooi moment om tijd te spenderen met elkaar.

 

http://oudersgids.nl