Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Het complete logistieke proces

Logistiek is een zeer essentieel onderdeel van een webshop. Je wilt immers dat je klanten hun pakketten in goede orde ontvangen. Het correct afleveren van een pakket is het visitekaartje van jouw webshop. Het verzenden van orders is dan ook iets wat goed geregeld moet zijn. Logistiek is eigenlijk zorgen dat de manier waarop je goederen verkrijgt, opslaat en gaat verzenden, goed gebeurt. Er bestaan talloze systemen om dit alles in goede banen te leiden en elke branche heeft een geheel eigen systeem. Het plannen, uitvoeren en controleren van goederen en diensten is immers de fundering van je bedrijf.

Het uitbesteden van je logistieke aspect

Het complete logistieke proces noemen we ook wel ‘fulfilment’. Het is in feite het gehele proces, van de afhandeling van orders tot het verzenden van pakketten en alle stappen die hiertussen genomen dienen te worden. Elke branche heeft, zoals gezegd, zijn eigen systeem. Het gaat er in eerste instantie om dat de klant zijn of haar pakket correct ontvangt. Een tevreden klant is immers essentieel. De verpakking is van belang bij het verzenden van orders, zeker als het gaat om breekbare producten. Door gebruik te maken van de juiste verpakkingsmaterialen kun je veel besparen op kosten. Bovendien bestaat er een pakket voor vrijwel elk product. Tevens is het hebben van een magazijn zeer aan te bevelen. Het hoeft niet per se een gigantisch magazijn te zijn, een kleine stellingkast is al voldoende. Het gaat erom dat je producten in beheer kunt hebben. Je krijgt dan ook te maken met voorraadbeheer. Dit is een proces waarbij je bij kunt houden waar bepaalde producten in je magazijn liggen. Je zou het proces van fulfilment ook kunnen uitbesteden.

Het uitbesteden van fulfilment

Je webshop logistiek uitbesteden is iets waar men enkel voor kiest als het bedrijf er financieel goed voor staat. Zodra een webshop drukker wordt, ben je voor je het weet ontzettend veel tijd kwijt aan het inpakken en verzenden van orders. Daarnaast is het hoogseizoen vaak ook extreem druk. Andere zaken krijgen dan prioriteit en dan kan het te heftig zijn om je ook nog bezig te houden met de binnenstromende orders. Uitbesteden is dan een goede oplossing. Marketing, klantenservice en het bijhouden van je webshop kosten immers ook veel tijd.

https://we-fulfil.nl/