Pass 4 Sure
Image default
Tweewielers

Een nieuw beugelslot of kettingslot aanschaffen?

Er zijn veel soorten sloten op de markt om jouw scooter te beschermen tegen diefstal. De meest verkochte sloten voor scooters zijn het kettingslot en het beugelslot. Naast het type slot moet je ook letten op het ART keurmerk, bij een nieuw scooterslot is een ART 3 of een ART 4 slot de beste keuze. Als je op zoek bent naar een goedkoop slot voor jouw scooter kun je online via de webshop vaak goede deals vinden. Voordat je een beugelslot of een kettingslot gaat aanschaffen is het verstandig om eerst de informatie op deze pagina te lezen, dat maakt het juiste slot kopen een stuk eenvoudiger.

 

Wil je een beugelslot of een kettingslot aanschaffen? Deze sloten en andere accessoires voor jouw scooter koop je uiteraard via scooteronderdelenshop.com.

 

Wat is een beugelslot?

Een beugelslot bestaat uit twee delen; een beugel van gehard staal, meestal in een “U” vorm en een slot met twee gaten waar je de beugel in kunt steken. De beugels zijn er in verschillende vormen en afmetingen, let goed op voordat je online een beugelslot bestelt. Als je de beugel langs het wiel en voorvork kunt vastmaken is dat het beste, maar dat is niet bij elk type scooter mogelijk.

 

Wat is een kettingslot?

Een kettingslot is een keten van schakels die je door de spaken van het wiel kunt steken en via een slot aan de ketting kunt sluiten. Als de schakels erg dik zijn kun je ze niet altijd makkelijk door de velg rijgen, let daar bij aanschaf dus op. Je kunt kettingsloten in verschillende afmetingen kopen, korte kettingen voor alleen het wiel, en langere sloten voor het vastleggen van de scooter aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal.

 

Zowel een beugelslot als een kettingslot zijn betrouwbare manieren om jouw scooter te beschermen. Sommige kettingsloten zijn met een betonschaar te openen, bij een beugelslot is dat nagenoeg onmogelijk. Om er zeker van te zijn dat jouw nieuwe slot betrouwbaar is moet je letten op het ART keurmerk met een waarde van ART 3 of ART 4 voor een scooter.

 

Bekijk de verschillende kettingsloten en beugelsloten op scooteronderdelenshop.com, je vindt hier ook andere soorten sloten.

 

Wat is het ART keurmerk?

Stichting ART is een samenwerkingsverband tussen meerdere partijen waaronder verzekeraars in Nederland. Het doel is diefstal van tweewielers terug te dringen. Wanneer je een diefstalverzekering voor jouw scooter wilt afsluiten zal een slot met een ART 3 waardering als minimum gevraagd worden. Hoger mag uiteraard ook, maar sterkere sloten zijn vaak ook groter en zwaarder. Hoe hoger de waardering, hoe langer het duurt om het slot te kraken. De waardering loopt van 1 tot 5.

 

Waarom online een kettingslot of beugelslot kopen?

Als je goedkoop uit wilt zijn kun je het beste een nieuw beugelslot of kettingslot online aanschaffen. In de webshop liggen de prijzen lager, en je kunt heel eenvoudig de verschillende sloten met elkaar vergelijken. Let niet zozeer op het merk, maar houdt vooral rekening met het ART keurmerk.

 

Op scooteronderdelenshop.com kun je direct zoeken op de ART waardering, zo vind je snel het juiste scooterslot.