Pass 4 Sure
Image default
Bedrijven

Draaiende economie zorgt voor tekort aan personeel

Het is op het moment erg lastig om goed personeel te vinden. Dit komt doordat er heel veel bedrijven opzoek zijn naar personeel. Doordat de economie voorzichtig aan weer begint te draaien merken de bedrijven dat zij meer orders binnen krijgen. De toename van het werk zorgt ervoor dat er ook mensen en machines nodig zijn. Hiernaast komt nog eens dat er een aantal bedrijven zijn die veel mensen hebben moeten laten gaan ten tijde van de lockdowns. Deze zelfde bedrijven zijn nu weer haastig opzoek naar personeel. Toch blijkt dat het voor deze bedrijven nog niet zo’n makkie is om het personeel weer terug te winnen. Een groot deel heeft inmiddels namelijk een vaste baan bij een ander bedrijf. Het aparte is dat sommige mensen nu werken in compleet andere sectoren dan waar zij eerst werkten. Zo zijn er mensen uit de horeca die bijvoorbeeld nu voor de GGD werken.

Cursussen helpen nieuwe medewerkers

Voor bedrijven die toch nog iets van personeel binnen kunnen halen blijkt dat het personeel niet altijd voldoet aan de eisen. Door het aanbieden van cursussen kunnen deze bedrijven de mensen dan toch zo kneden dat zij toch voldoen aan de eisen. Het is dan wel vooraf belangrijk om ervoor te zorgen dat het personeel wat er binnenkomt wel voldoet aan een aantal basiseisen. Tijdens een kort gesprek in de vorm van een interview kun je als HR-manager er al gauw achter komen of deze persoon geschikt is.

Er zijn ook bedrijven die juist een overschot aan mensen hebben

Er zijn ook bedrijven waar mensen altijd heel erg graag willen werken. Voor deze bedrijven geldt dat zij niet zoveel last hebben van het tekort aan mensen. Deze bedrijven moeten kiezen uit grote groepen mensen. Om deze keuze te vereenvoudigen kan een online interview tool helpen. Met deze online interview tool kan er voordat er gesprekken plaatsvinden al geselecteerd worden. Door het gebruik van AI en een aantal openvragen kunnen bedrijven er al snel achter komen of bepaalde mensen geschikt zijn. Dit scheelt weer een ronde aan gesprekken. Door het gebruik van deze tool kunnen er aardig wat uren gespaard worden. Ook is het zo dat de kosten van deze tool op de grote schaal lager liggen dan de kosten van de medewerkers die alle gesprekken met deze nieuwe mensen moeten voeren.

https://www.testgroup.nl/en/online-interview-tool-the-bridge-ai/