Pass 4 Sure
Image default
Dienstverlening

Deelnemen aan programma’s om je woede onder controle te krijgen, zal je leven gemakkelijker maken

Programma’s, die je leren om woede onder controle te krijgen, zijn bedoeld voor mensen die niet kunnen omgaan met hun frustratie en woede. Ze zijn ontworpen voor mensen, die gewelddadig of agressief reageren op situaties waarin normale mensen gewoon zouden weglopen. Deze mensen hebben de neiging om de stress in hun hoofd en hart op te laten ophopen en ze kunnen dan plotseling tot ontploffing komen.

Deelnemen aan programma’s, die je leren om woede onder controle te krijgen, kan iedereen en het is dus niet alleen voor mensen die problemen hebben met het beheersen van hun gevoelens. Deze programma’s en groepen helpen je omgaan met je gevoelens, problemen uit het verleden of die je nu in het heden ervaart. Het is een goede therapie om de stress, die je ervaart in je leven, te verlichten. Ze leren je ook geweldige technieken om je te ontspannen en meer van het leven te kunnen genieten.

Groepen waar mensen samen leren om hun woede onder controle te krijgen, zijn te vinden in ziekenhuizen, buurthuizen en curcuscentra of in praktijken van therapeuten. Ze adverteren meestal niet voor dit soort groepen, maar als je een psycholoog hiernaar vraagt, kan hij of zij je vertellen waar je moet zijn. Het omgaan met woede is wel een situatie waarin je dingen beter kunt voorkomen dan genezen. De remedie werkt namelijk niet meer nadat de schade al is aangericht.

Stress en spanningen maken deel uit van ons dagelijks leven. Het maakt niet uit wat je doet voor de kost of hoe oud je bent, we hebben allemaal problemen en soms lijken ze bijna niet op te lossen. Vaak reageren we als we ons hulpeloos voelen met geweld en frustratie omdat we denken dat we zo een situatie of een probleem kunnen oplossen. Het is onze manier om stress te verlichten, maar het lost het probleem niet op. Woede verblindt ons en bemoeilijkt juist het oplossen van het probleem.

Programma’s die je leren om woede onder controle te krijgen, bevatten meestal groepstherapie waarbij je met mensen die dezelfde problemen hebben als jij samenkomt om erover te praten. Het klinkt misschien raar maar vaak is het makkelijker voor ons om ons open te stellen voor een compleet onbekende dan voor iemand die we kennen. Deze groepssessies helpen je om door de problemen van de andere mensen ook je eigen problemen in te zien.

Je moet natuurlijk wel eerlijk tegen jezelf en tegen de mensen die je tijdens de behandeling helpen zijn om ervoor te zorgen dat het werkt. Je kunt niets verbergen dat te maken heeft met je problemen omtrent woede omdat de behandeling dan niet werkt.

Je moet echt diep in jezelf willen kijken om de redenen en motieven die ervoor zorgen dat je zo woedend wordt te kunnen vinden. Mensen zijn van nature pacifisten en niet gewelddadig, sterker nog, de meerderheid van de mensen zal waar dat mogelijk is juist terugdeinen voor geweld.

Klick hier voor persoonlijk advies van psycholoog in Gouda

https://www.depsycholoog.nl/Gouda/