Pass 4 Sure
Image default
Marketing

De verschillende vormen van video content

Video content is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Bijna iedereen kijkt dagelijks naar video’s op het internet, social media of andere kanalen. Ook steeds bedrijven zetten steeds meer vormen van video content in bij hun externe communicatie. Benieuwd naar hoe video content eruitziet? Wij vertellen je alles over de verschillende vormen van video content.

Animatievideo

Een animatievideo is een getekende video waarin bekende en onbekende iconen en beelden worden gebruikt. Animatievideo’s bestaan in allerlei verschillende vormen en maten en worden vaak ingezet om ingewikkelde processen of zaken op een makkelijke en heldere manier uit te leggen. Door middel van verschillende voice- overs en illustraties kunnen animatievideo’s makkelijk in elke organisatie worden ingezet.

Brand video

Een brand video is een persoonlijke video of jouw bedrijf of merk. Door middel van een brand video wordt de kijker meegenomen op reis in het verhaal van het bedrijf of merk. Als er wordt ingespeeld op een specifieke behoefte, een gevoel of lifestyle zal een kijker zich herkennen en blijft de boodschap hangen. 

Live streaming

Strive streaming wordt ingezet bij het streamen van webinars en bedrijfsevents. Omdat je deze vorm van video content live aan mensen laat zien kan er  interactie met de kijkers ontstaan waardoor de betrokkenheid wordt vergroot.

Event video

Een event video is zoals de naam al zegt een korte video na afloop van een event. Het is een korte video waar alle hoogtepunten van een event even naar voren komen. Een event video kan uitnodigend werken voor de mensen die niet bij het event aanwezig waren en zich nu wel aangetrokken voelen om het de volgende keer wel te zijn.

Interview en podcast

Hetgeen wat de afgelopen tijd enorm populair is geworden onder video content zijn interviews en podcasts. De populariteit komt voornamelijk door de hoogwaardige en educatieve content die er wordt besproken tijdens zo’n interview of podcast. Een voordeel van een interview of podcast is dat er een serie kan worden gemaakt wat de mogelijkheid geeft om meer verschillende onderwerpen uit te lichten en daar dieper op in te gaan.

Er zijn genoeg vormen van video content en in iedere situatie kan er wel een worden ingezet!

https://betekenis-van.nl/wat-betekent-flat-art-animatie/