Pass 4 Sure
Image default
Woning en Tuin

Betonnen aanrechtbladen: voordelen, tips en ideeën

Beton is een veelzijdig element dat op grote schaal wordt gebruikt in de bouw en de decoratie. Tot voor kort werd de toepassing ervan bijna uitsluitend gecamoufleerd in structuren, maar vandaag verandert deze realiteit, het wordt steeds gebruikelijker dit element te gebruiken in meubels en afwerkingen, waarmee een modern en ontspannen decor wordt samengesteld.

Een van de meest interessante manieren om het beton te gebruiken in de decoratie is door de werkbladen. Stukken die een nieuwe betekenis krijgen en het hoogtepunt worden in de decoratie van keukens, badkamers en gootstenen.

 

Wat zijn betonnen aanrechtbladen

De betonnen aanrechtbladen worden vervaardigd op een soortgelijke manier als die welke wordt gebruikt voor de constructie van balken of pilaren, zij worden bij voorkeur gemaakt tijdens de periode van de bouw van het huis. Voor een geslaagd project is het noodzakelijk een beroep te doen op gekwalificeerde vakmensen om een bevredigend resultaat te verkrijgen, aangezien er veel vaardigheid vereist is om de uitsnijdingen en details tot in de perfectie uit te voeren.

Een ander belangrijk aspect betreft de afwerking; beton is
een zeer poreus materiaal, zodat het nodig is het stuk te schuren en een waterafstotend materiaal van goede kwaliteit aan te brengen.

 

Rustieke schoonheid

Betonnen aanrechtbladen hebben een rustiek en industrieel effect, dat perfect harmonieert met verschillende decoratiestijlen. Het eindresultaat hangt af van het gekozen type afwerking en ook van de toegepaste kleuren.

Echter, ongeacht de afwerking en de kleur gekozen, betonnen aanrechtbladen hebben een gemeenschappelijk kenmerk: de onvolkomenheden die de montage en de tijd van gebruik veroorzaken op het oppervlak. Het eindresultaat is een uniek stuk, naadloos en met een continuïteitseffect.
 

Voordelen van betonnen aanrechtbladen

  • Ze zijn veelzijdig en als ze op maat worden gemaakt, passen ze perfect in uw omgeving;
  • Voordeliger dan andere soorten aanrechtbladen;
  • Ze zijn resistant;
  • Ze kunnen worden afgewerkt met verschillende kleuren en stijlen;
  • Ze vergen weinig onderhoud;
  • Omdat zij geen voegen of naden vertonen, vermijden zij de opeenhoping van vuil en schimmel, wanneer zij goed waterdicht zijn gemaakt.

Een goed geproduceerd en goed waterdicht werkblad heeft een minimum aan onderhoud nodig. Het oppervlak is gemakkelijk schoon te maken, gebruik gewoon neutrale schoonmaakmiddelen en zachte sponzen.

Door zijn grote veelzijdigheid, zowel wat de productie als wat de aanpassing aan verschillende stijlen betreft, kunnen zij in alle omgevingen van de woning worden gebruikt, waardoor uw woning een unieke en exclusieve schoonheid krijgt.